Fest

CHEESECAKE ΜΕ RASPBERRIES

CHEESECAKE ΜΕ RASPBERRIES

Χαρακτηριστικά της συνταγής:

Εύκολη συνταγή, παρόλο που έχει αρκετά υλικά, εφόσον ακολουθήσει κανείς μεθοδικά τις οδηγίες. Η προετοιμασία θα σας πάρει περίπου 40 λεπτά και με δυο ώρες στο ψυγείο και 10 λεπτά πριν το σερβίρισμα θα έχετε ένα απίθανο γλυκό για το καλοκαιρινό σας τραπέζι και όχι μόνον!

Υλικά (για 10-12 ατομικές φόρμες)

100 γρ. βούτυρο 
150 γρ. Natural Cream Cheese
200 γρ. Κρέμα γάλακτος 
200 γρ. Γιαούρτι 
280 γρ. chocolate chip cookies
180 γρ. λευκή σοκολάτα
30 γρ. τρίμμα μαύρης σοκολάτας για γαρνιτούρα
300 γρ. κατεψυγμένα raspberries (σμέουρα)

Διαδικασία Παρασκευής:

0. Προετοιμασία:

Ξεπαγώστε τα raspberries, διαλέξτε με αυστηρό κάστινγκ τα 36 καλύτερα σε εμφάνιση για ντεκόρ στο σερβίρισμα και βάλτε τα σε μπολ στο ψυγείο με χαρτί κουζίνας από κάτω για να στραγγίσουν. Τα υπόλοιπα θα τα χρειαστείτε στη διαδικασία παρασκευής.

1. Ετοιμάζετε τη βάση από cookies

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180C.
Σε πλαστική σακούλα βάζετε σταδιακά τα μπισκότα, σπάζοντάς τα και αφού την κλείσετε τα χτυπάτε για να θρυμματιστούν, αν βεβαίως βαριέστε να το κάνετε στη κουζινομηχανή. Λιώνετε το βούτυρο και το προσθέτετε στο τρίμμα και ανακατεύετε να πάει παντού.

2. Γεμίζετε τις φόρμες 

Βάζετε στον πάτο απ’ τις φόρμες ίση ποσότητα απ το τρίμμα cookies εμποτισμένο με βούτυρο (2-3 κ.σ. στις δικές μας φόρμες) και στη συνέχεια το πατάτε με την πίσω πλευρά του κουταλιού σας. Βάζετε τα φορμάκια στο φούρνο για 15 λεπτά, ώστε να δέσει ο πάτος και να βγει τραγανός.

3. Λιώνετε τη λευκή σοκολάτα

Χρησιμοποιήστε κάποιο πορσελάνινο ή γυάλινο βαθύ σκεύος ως “bain marie” γιατί αυτά τα υλικά (εν αντιθέσει προς το μέταλλο) ελέγχουν πιο ήπια την θερμοκρασία). Θα πρέπει το πιάτο αυτό να μπει πάνω σε ένα κατσαρόλι με νερό το οποίο στη συνέχεια θα μπει σε μεσαίας έντασης μάτι.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Το σημαντικό εδώ είναι ο πάτος του πιάτου να ΜΗΝ ακουμπά στο νερό που θα κοχλάσει, ώστε η μετάδοση της θερμότητας να γίνεται με ήπιο τρόπο μέσω των ατμών, ώστε να μην έχει κίνδυνο να “κόψει” η ιδιαίτερα ευαίσθητη σοκολάτα. Σημειώστε επίσης ότι η λευκή σοκολάτα παίρνει αρκετό χρόνο να λιώσει (σε σχέση με την μαύρη) οπότε υπολογίστε περί τα 15 λεπτά (ο χρόνος παίζει ανάλογα με τα σκεύη που θα χρησιμοποιήσετε πάντα).

4. Χτυπάτε την κρέμα

Με ράβδο χεριού ή στο μίξερ, χτυπάτε την κρέμα γάλακτος μέχρι να δημιουργήσει μαλακές κορυφές.

Να σημειώσω εδώ πως η νέα μου ράβδος Bosch ομολογώ ότι με κατέπληξε (ήταν η πρώτη φορά που την χρησιμοποίησα) με την δυνατότητα που μου δίνει να ελέγξω πλήρως την ταχύτητα, αλλά κυρίως με το ότι είναι τόσο καλά σχεδιασμένη που δεν πετάχτηκε σταγόνα κρέμας έξω απ’ το μπολ.

5. Ενώνετε το cream cheese με το γιαούρτι (δίλευκο μίγμα)

Τόσο απλά, με ένα κουτάλι!

6. Ενσωματώνετε την σοκολάτα με το γιαούρτι και το cream cheese (τρίλευκο)

Με την ράβδο, απλά τα αναμιγνύετε όλα μαζί σε ένα μπολ αρκετά μεγάλο να δεχθεί και την κρέμα γάλακτος στο επόμενο βήμα.

7. Ολοκληρώνετε το “τετράλευκο” μίγμα

Ενσωματώνετε την κρέμα γάλακτος στο “τρίλευκο μίγμα” διπλώνοντάς την μέσα του, δηλαδή κάνοντας προσεκτικές κινήσεις με το κουτάλι σε σχήμα οκτώ, προκειμένου να μην διαλυθούν οι φυσαλίδες που υπάρχουν από το χτύπημα, οι οποίες θα κάνουν την κρέμα πιο ανάλαφρη.

8. Γεμίζετε τις φόρμες

Μια-μια γεμίζετε τις κρύες φόρμες με το τετράλευκο μίγμα με το κουτάλι.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Πριν γεμίσετε τις φόρμες θα πρέπει να έχει κρυώσει η βάση. Αν όχι, περιμένετε μέχρι να κρυώσει ή βάλτε τα φορμάκια σε ταψί με κρύο νερό και παγάκια.

9. Τελειώνετε το cheesecake

Ενσωματώνετε τρία ή τέσσερα σμέουρα σε κάθε φορμάκι, βάζοντας τα καταρχάς από πάνω απ’ την κρέμα και στη συνέχεια πιέζοντας με το κουτάλι να βυθιστούν ακριβώς κάτω απ’ την επιφάνεια, χωρίς να φαίνονται. Ο λόγος που το προτείνω έτσι, είναι για να ισομοιραστούν στις μπουκιές και ταυτόχρονα να λειτουργήσουν σαν μικρές γευστικές εκπλήξεις μέσα στη κρέμα. Ισιώνετε από πάνω να μην υπάρχουν κενά.

Όταν ολοκληρώσετε βάζετε τα φορμάκια με το τσιζκέικ στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες. Αν στο ψυγείο έχει κάτι με έντονη μυρωδιά, καλύτερα να τα καλύψετε με μεμβράνη, κάτι που εγώ κάνω πάντα (και όχι γιατί μυρίζει το ψυγείο μου, ).

Σερβίρισμα:

Για να βγάλετε τα ατομικά τετράλευκα cheesecake από τις φόρμες η καλύτερη μέθοδος είναι να βουτήξετε ένα απλό μαχαίρι σερβίτσιου σε ζεστό νερό και στη συνέχεια να το βάλετε και να το γυρίσετε περιμετρικά (με προσοχή πάντα). Στη συνέχεια το γυρνάτε ανάποδα και αν δεν έχει αποφασίσει να σας βασανίσει, θα βγει εύκολα. Αν αντιθέτως έχει πεισμώσει και θέλει να μείνει μέσα, βάλτε για λίγα δευτερόλεπτα τον πάτο της φόρμας στο μπολ με το ζεστό νερό και δείξτε του “ποιος είναι τ’ αφεντικό στη κουζίνα σας”.

Τρίψτε λίγη μαύρη σοκολάτα πάνω σε κάθε τετράλευκο cheesecake και προσθέστε τρία raspberries απ’ αυτά τα καλά, που είχατε κρατήσει για ντεκόρ.

Τα τσιζκέικ σερβιρίστηκαν σε πιάτα της σειράς FANTASY της ΙΩΝΙΑ ενώ για την παρασκευή τους χρησιμοποιήθηκε πιάτο της σειράς ΕΞΟΧΗ και η ανοξείδωτη κατσαρόλα της Fest.

Πηγή: Caruso.gr