Fest

Ιταλικά Fettucine με Κρέμα, Αρακά και Ζαμπόν

Ιταλικά Fettucine με Κρέμα, Αρακά και Ζαμπόν

Υλικά για 4 άτομα

500 γρ. Fettucine
50 γρ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
200 γρ. αρακάς 
200 γρ. ζαμπόν (προτιμώ καπνιστή μπριζόλα) σε μικρά κομμάτια
250 γρ. κρέμα γάλακτος
100 γρ. παρμεζάνα Grana Padano
Αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία Παρασκευής:

Για οικονομία κινήσεων και παρασκευών θα χρησιμοποιήσετε την κατσαρόλα που θα βράσουν τα ζυμαρικά για να βράσετε και τον αρακά. Επειδή όμως ο αρακάς θέλει περισσότερο βράσιμο από τα Fettucine, τον βάζετε πρώτα και μετά από λίγα λεπτά τα ζυμαρικά ώστε να βγουν και να σουρωθούν παρέα.

1. Βράζετε τον αρακά

Βάζετε 4-5 λίτρα νερό να βράσουν σε μεγάλη κατσαρόλα για τα ζυμαρικά και αφού πάρει βράση προσθέτετε 2 κ.σ. αλάτι. Ρίχνετε τον κατεψυγμένο αρακά πριν βάλετε τα ζυμαρικά, μια και θέλει 10′ λεπτά ενώ τα Fettuccine μόνον 6′.

2. Σοτάρετε το κρεμμύδι

Περνάτε το κρεμμύδι στο μούλτι για να ψιλοκοπεί. Σε μεγάλο τηγάνι που μετά θα χωρέσει όλα τα φετουτσίνι, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και βάζετε το κρεμμύδι να σοταριστεί για 3-4’ σε μεσαία ένταση.

3. Βάζετε τα φετουτσίνι να βράσουν

Καθώς έχετε τελειώσει με το σοτάρισμα του κρεμμυδιού, προσθέτετε τα φετουτσίνι μέσα στην κατσαρόλα ανακατεύετε. Τα αφήνετε να βράσουν μαζί για 6’ (χωρίς καπάκι βέβαια) και ασχολείστε με την σάλτσα.

4. Ολοκληρώνετε την σάλτσα

Προσθέτετε την κρέμα στο τηγάνι με το σοταρισμένο κρεμμύδι. Ανακατεύετε για 1-2 λεπτά και προσθέτετε και τα κομμάτια ζαμπόν, το τυρί και τριφτό πιπέρι (κατά την γνώμη μου δεν χρειάζεται αλάτι μια και η grana είναι επαρκώς αλμυρή) και αφήνετε σε χαμηλή ένταση μέχρι να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά.

5. Ανακατεύετε τα ζυμαρικά στη σάλτσα

Όταν τα φετουτσίνι μαζί με τον αρακά είναι έτοιμα κρατάτε ένα φλιτζάνι νερό απ’ αυτό που έβρασαν (για να τα αναζωογονήσετε μετά) και τα ρίχνετε στην σάλτσα. Ανακατεύετε καλά και προσθέτετε περί τα 50 ml. απ’ το νερό που έβρασαν για να δέσει η σάλτσα ιδανικά.

Σερβίρισμα:

Σερβίρετε από το τηγάνι στα πιάτα με έξτρα τριμμένη Grana. Στο δεύτερο σερβίρισμα (που είναι σίγουρο), επειδή τα φετουτσίνι είναι πλατιά και απάγουν υγρασία, θα χρειαστεί να τα αναζωογονήσετε για να μην είναι στεγνά. Θα το κάνετε με το κλασικό κόλπο των Ιταλών, ρίχνοντας μερικές κουταλιές νερό απ’ αυτό που κρατήσατε, ανακατεύοντας τα να πάει η υγρασία παντού. Θα είναι σαν το πρώτο σερβίρισμα!

Βράσαμε τα φετουτσίνι μας στην αντικολλητική κατσαρόλα της Fest και τα σερβίραμε κατ’ ευθείαν απ’ το αντικολλητικό τηγάνι της, στα υπέροχα βαθιά πιάτα της ΙΩΝΙΑ απ’ την επαγγελματική σειρά AMNESIA, που όποτε τα βγάζω σε τραπέζι κλέβουν την παράσταση απ’ όλους όσους έχουν μοντέρνο γούστο. Πάντως σίγουρα αναδεικνύουν ένα λευκό κατά βάση φαγητό.

Πηγή: Caruso.gr