Fest

ΣΥΚΩΤΑΚΙΑ ΠΟΥΛΙΩΝ ΣΟΤΕ ΜΕ ΦΑΣΚΟΜΗΛΟ

ΣΥΚΩΤΑΚΙΑ ΠΟΥΛΙΩΝ ΣΟΤΕ ΜΕ ΦΑΣΚΟΜΗΛΟ

Υλικά (για 4 άτομα)
700 γρ. συκωτάκια κοτόπουλου
50 ml. ελαιόλαδο
150 ml. ζεστός ζωμός κοτόπουλου (1/3 από ζωμό κοτόπουλου ψυγείου με 150 ml. βραστό νερό)
100 ml. λευκό κρασί
7-8 φύλλα φρέσκου φασκόμηλου
½ κ.σ. φρέσκο δεντρολίβανο (προαιρετικό)
50 γρ. βούτυρο
αλάτι, πιπέρι

Παρασκευή:
1. Σκουπίζετε με χάρτινη πετσέτα κουζίνας τα συκωτάκια ώστε να μην έχουν υγρασία πάνω
τους.
2. Σε μεγάλο βαθύ τηγάνι βάζετε το λάδι να κάψει σε μεσαία φωτιά. Μόλις κάψει ρίχνετε μέσα τα
συκωτάκια. Τα αφήνετε 3 λεπτά να ροδίσουν και τα γυρνάτε απ’ την άλλη.
3. Στα 5-6 λεπτά μόλις ροδίσουν κι’ απ τις δυο πλευρές προσθέτετε τον ζεστό ζωμό κοτόπουλου,
το φασκόμηλο, δεντρολίβανο και το κρασί. Στα 3 λεπτά αφαιρείτε τα συκωτάκια και αφήνετε το
ζουμί για να γίνει σάλτσα.
4. Βάζετε το μάτι στο φούλ και ρίχνετε το βούτυρο μέσα στο ζουμί, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύετε
καλά καθώς μειώνεται το ζουμί και πήζει η σάλτσα με το βούτυρο μέσα στα επόμενα 2-3 λεπτά
και αφαιρείτε απ’ τη φωτιά.
Σερβίρισμα:
Σερβίρετε τα συκωτάκια ρίχνοντας από πάνω τη σάλτσα. Ταιριάζει με ρύζι μακρύκοκο
που θα βράσετε με σαφράν ή με κουρκουμά για να πάρει κίτρινο χρώμα και θα τελειώσετε με 2
κουταλιές βούτυρο  για να δώσει νοστιμιά.

Πηγή: Caruso.gr