Fest

Τούρτα Σύλαμπαμπ (Syllabub) με Φράουλες

Τούρτα Σύλαμπαμπ (Syllabub) με Φράουλες

Υλικά (για 6 άτομα σε ποτήρι ή για μια τούρτα)
300μλ. κρέμα γάλακτος
100 γρ, ζάχαρη1
60 μλ. κρασί Σαμιώτικο/Λημνιό γλυκό κρασί
1 κάψουλα βανίλια
Χυμό και ψιλά τριμμένο ξύσμα 1 πορτοκαλιού (ή λεμονιού αν προτιμάτε)
Προαιρετικά, στο σερβίρισμα σε ποτήρι μπορείτε να προσθέσετε, εναλλακτικά:
1 κ.σ. ψιλοκομμένο γλυκό ή ζαχαρωτό τζίντζερ
1 κ.σ. τριμμένα μπισκότα αμαρέτι ή αμυγδαλωτά
φρούτα του δάσους ή φράουλες
Για την τούρτα:
1 σπιτικό παντεσπάνι 26 εκ. σύμφωνα με την συνταγή μας
300 γρ. φράουλες κομμένες σε φέτες
100 μλ. κρέμα γάλακτος
1 κ.σ. άχνη ζάχαρης (προαιρετικά)

Παρασκευή:
1. Ξύστε στο λεπτό τρίφτη το εξωτερικό του πορτοκαλιού. Στη συνέχεια κόψτε το και στίψτε το
περιεχόμενο.
2. Στο μπολ της κουζινομηχανής σας βάλτε τη ζάχαρη, την κρέμα, το κρασί, την βανίλια, τον
χυμό και το ξύσμα και χτυπήστε τα σε δυνατή ταχύτητα για 1-2 λεπτά μέχρι να είναι πηκτή και
κρεμώδης.
3. Βάλτε τη κρέμα στο ψυγείο σε μπολ αν είναι να χρησιμοποιηθεί σε τούρτα, ή κατευθείαν στα
ποτήρια αν είναι να σερβιριστεί σκέτη. Αφήστε την στο ψυγείο 1-2 ώρες πριν την χρειαστείτε.
Έξτρα βήματα για την τούρτα
4. Χτυπήστε τη κρέμα με την άχνη ζάχαρης στο μίξερ για ένα λεπτό μέχρι να γίνει σαντιγί.
Ανακατέψτε με το ¼ της ποσότητας του Σύλαμπαμπ.
5. Κόψτε το παντεσπάνι σε δύο στρώματα βάζοντας με πολύ προσοχή αιχμηρό μαχαίρι και
σηκώστε το χρησιμοποιώντας δεύτερο ή μια μακρυά σπάτουλα, για να μην σπάσει.
6. Απλώστε στο κάτω στρώμα από παντεσπάνι τα ¾ της ποσότητας του Σύλαμπαμπ και
στρώστε τη καλά. Προσθέστε τις μισές κομμένες φράουλες.
7. Βάλτε από πάνω, τη δεύτερη στρώση παντεσπάνι και απλώστε το μίγμα Σύλαμπαμπ με τη
σαντιγί. Απλώστε από πάνω τις υπόλοιπες φράουλες και βάλτε τη τούρτα στο ψυγείο μέχρι να
την χρειαστείτε.

Πηγή: Caruso.gr