Fest

Πέννες Ολικής με Πέστο από Σπαράγγια

Πέννες Ολικής με Πέστο από Σπαράγγια

Υλικά (για 2 άτομα)

500 γρ. σπαράγγια
300 γρ. penne integrale 
50 γρ. παρμεζάνα
60 γρ. κουκουνάρι
Χυμό από 1 λεμόνι
30 μλ. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία Παρασκευής:

1. Καθαρίζετε & βράζετε τα σπαράγγια

Βάζετε σε μια κατσαρόλα νερό να βράσει (μεγέθους ικανού ώστε μετά να βράσετε εκεί τα ζυμαρικά). Καθαρίζετε με ένα αποφλοιωτή την επιφάνεια από το κάτω, σκληρό μέρος των πιο μεγάλων σπαραγγιών.

Όταν έχει βράσει το νερό ρίχνετε μέσα μια κουταλιά σούπας αλάτι και μετά τα σπαράγγια για να βράσουν για 3-4 λεπτά κατά μέγιστο. Τα αφαιρείτε με μια λαβίδα και τα αφήνετε να κρυώσουν για 1-2 λεπτά. Δεν πετάτε το νερό απ’ τη κατσαρόλα γιατί εκεί θα βράσετε σε λίγο τις πέννες.

2. Φτιάχνετε το πέστο σπαραγγιών

Κόβετε 2-3 εκ απ’ τη βάση των βρασμένων σπαραγγιών που είναι σκληρή και το πετάτε. Κόβετε επίσης τις κορυφές που θα μπουν έτσι όπως είναι, στο τελικό πιάτο. Τα μεσαία κομμάτια του μίσχου των σπαραγγιών τα κόβετε σε κομμάτια και τα βάζετε σε ένα ηλεκτρικό πολυκόπτη.

Εκεί προσθέτετε τα 50 γρ. απ’ το κουκουνάρι, το ελαιόλαδο, τον χυμό απ’ το λεμόνι. Τα περνάτε να πολτοποιηθούν για 1 λεπτό και προσθέτετε το τυρί και ξαναπολτοποιείτε.

Τέλος, μεταφέρετε το έτοιμο πέστο σπαραγγιών σε ένα τηγάνι επαρκούς μεγέθους για να αναμιχθεί με τις πέννες όταν είναι έτοιμες, όπου προσθέτετε και το υπόλοιπο κουκουνάρι για να μείνει τραγανό στη μπουκιά.

3. Φτιάχνετε την πάστα και δένετε με την σάλτσα

Ξαναβάζετε το νερό των σπαραγγιών να βράσει και ρίχνετε μέσα τις πέννες ολικής. Στα 6 λεπτά περίπου βάζετε και το τηγάνι με το πέστο σε μεσαίας έντασης εστία να ζεσταθεί και μόλις αρχίζει να βγάζει ατμούς προσθέτετε αλάτι, πιπέρι και 2-3 κουταλιές απ’ το νερό που βράζουν οι πέννες, με στόχο να αραιώσει καταρχάς τη σάλτσα, πριν τελικά την βοηθήσει να πήξει, λόγω του αμύλου που περιέχει. Στα 9 λεπτά που οι πένες είναι έτοιμες, τις ρίχνετε με σουρωτήρι μέσα στο πέστο και όσο ανακατεύετε, βάζετε τις κορυφές των σπαραγγιών στο καυτό νερό να ξαναζεσταθούν.

Σερβίρισμα:

Σερβίρετε στα πιάτα τις πέννες και στη κορυφή βάζετε τις κορυφές απ’ τα σπαράγγια, τρίβετε φρέσκο πιπέρι και δίνετε την δυνατότητα να συμπληρώσει κανείς τυρί, με τριμμένη γκράνα.

Χρησιμοποιήσαμε την αντικολλητική κατσαρόλα της Fest για να βράσουμε τα ζυμαρικά και το νέο αντικολλητικό τηγάνιτης, για την σάλτσα. Σερβίραμε στο βαθύ πιάτο της σειράς ΕΞΟΧΗ της ΙΩΝΙΑ.

Πηγή: Caruso.gr