Fest

Σούπα Μπρόκολου με Μπλέ Τυρί

Σούπα Μπρόκολου με Μπλέ Τυρί

Σκεύη που θα χρειαστείτε

Fest Magic αντικολλητική κατσαρόλα Ν26εκ – Βρείτε το σκεύος εδώ

Fest Integra πολυκόφτης με στόμιο – Βρείτε το σκεύος εδώ

Υλικά (για 8-10 άτομα)

1 μπρόκολο (ο κορμός και τα κλωνάρια κομμένοι σε κυβάκια και τα άνθη ξεχωριστά)
1 μεσαίο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κλωνάρι σέλερι ψιλοκομμένο
1 πράσο κομμένο σε ροδέλες
1 μεσαία πατάτα σε κυβάκια
2 κ.σ. ελαιόλαδο
25 γρ. βούτυρο 
200 γρ.κρέμα γάλακτος
100 γρ. Μπλέ τυρί Δανίας
1.2 λτ. ζωμό λαχανικών (ή κοτόπουλου)

Παρασκευή:

1. Ψιλοκόβετε και μαζεύετε όλα τα υλικά γύρω σας (mise-en-place). Στο μπρόκολο κόβετε όλα τα κλωνάρια σε μικρά κυβάκια γιατί θα τα χρησιμοποιήσετε στη σούπα. Στη συνέχεια κόβετε και τους ανθούς και τους τοποθετείτε ξεχωριστά γιατί θα μπουν αργότερα στη σούπα και όχι με τα πιο σκληρά κλωνάρια.

2. Σε μεγάλη αντικολλητική κατσαρόλα Fest βάζετε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί σε ήπια φωτιά και προσθέτετε το κρεμμύδι για να μαραθεί χωρίς να πάρει χρώμα, για περίπου 4-5 λεπτά.

3. Προσθέτετε το βούτυρο και στη συνέχεια το πράσο, σέλερι και πατάτα (το μπρόκολο, όχι ακόμη). Έχετε πάντα χαμηλή φωτιά και σ’ αυτό το στάδιο περιμένετε να αρχίσουν να σοτάρονται τα λαχανικά ώστε να αρχίσουν να μαραίνονται βγάζοντας τους χυμούς τους. Για να τα βοηθήσετε, κλείνετε με το καπάκι την κατσαρόλα, για τα επόμενα 5 λεπτά.

4. Ανοίγετε το καπάκι και προσθέτετε τον ζωμό λαχανικών και μαζί τα σκληρά κομμάτια απ’ τον κορμό και τα μεγάλα κλαδιά του μπρόκολου, χωρίς τα μαλακά άνθη. Ξανακλείνετε την αντικολλητική κατσαρόλα της Fest και τα βράζετε για 10-15 λεπτά μέχρι να δείτε ότι έχουν αρχίσει να μαλακώνουν.

5. Προσθέτετε τα άνθη του μπρόκολου και τα βράζετε όλα μαζί πια, για άλλα 5-8 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

6. Ελέγχετε ότι όλα τα λαχανικά σας είναι αρκετά μαλακά για να πολτοποιηθούν στον πολυκόφτη Fest Integra και σβήνετε τη φωτιά. Πολτοποιείτε και δημιουργείτε μια σούπα σχετικά παχύρρευστη.

7. Προσθέτετε κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε. Προσθέτετε στη συνέχεια την περισσότερη ποσότητα από το μπλε τυρί τρίβοντάς το με το χέρι, ώστε να λιώσει μέσα στη ζεστή σούπα ανακατεύοντας.

Σερβίρισμα:

Σερβίρετε σε σουπιέρα και από εκεί στα πιάτα στο τραπέζι. Διακοσμείτε με λίγα άνθη μπρόκολου και τρίμματα τυριού που έχετε κρατήσει προς τούτο.

 

Πηγή: Caruso.gr