Fest

Γιουβέτσι Κοτόπουλο

Γιουβέτσι Κοτόπουλο

Σκεύη που θα χρειαστείτε

Fest Magic αντικολλητικός ταβάς με γυάλινο καπάκι Ν28εκ – Βρείτε το σκεύος εδώ

Fest Integra πολυκόφτης με στόμιο – Βρείτε το σκεύος εδώ

Υλικά για 6 άτομα.

300 γρ. κριθαράκι
400 γρ. σάλτσα ντομάτας
700 γρ. φιλετάκια μπουτιού κοτόπουλου (8 κομμάτια)
1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
1 μεσαίο καρότο στον τρίφτη
1 πράσο σε λεπτές ροδέλες
1 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
1 πιπεριά κέρατο ψιλοκομμένη
150 ml. ροζέ κρασί
1 στικ κανέλας
3 φύλλα δάφνης
1 σκελίδα σκόρδο
1 κλωναράκι φρέσκο δεντρολίβανο
40 ml. παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
100 γρ παρμεζάνα
700 ml. βρασμένο νερο

Διαδικασία Παρασκευής:

1. Μαζεύετε όλα τα υλικά γύρω σας και τρίβετε το καρότο, ψιλοκόβετε το κρεμμύδι στο πολυκόφτη Fest Integra συμπληρώνοντας απο το στόμιο επιπλέον ποσότητα εαν χρειάζετε, κόβετε σε ροδέλες τις πιπεριές και το πράσο και τρίβετε σε χοντρό τρίφτη την παραρμεζάνα.

2. Στον αντικολλητικό ταβά της Fest  βάζετε το λάδι να κάψει σε δυνατή ένταση. Βάζετε με προσοχή μέσα τα φιλέτα του κοτόπουλου και τα σοτάρετε απ’ τις δυο πλευρές μέχρι να πάρουν χρώμα, διαδικασία που εντείνει την γεύση τους. Θα χρειαστείτε περί τα 4 λεπτά να ολοκληρώσετε το σοτάρισμα και μετά αφαιρείτε τα κομμάτια του κοτόπουλου σε ένα μπολ και χαμηλώνετε την ένταση στο 1/3.

3. Αφού καταλαγιάσει λίγο η θερμοκρασία του λαδιού, ρίχνετε μέσα στον αντικολλητικό ταβά της Fest τα κομμένα λαχανικά (κρεμμύδι, πράσο, πιπεριές, καρότο) για να σοταριστούν σε χαμηλή ένταση ώστε να βγάλουν την νοστιμιά τους και τη γλύκα τους για τα επόμενα 10 λεπτά. Μόλις αρχίσουν να μαραίνονται ρίχνετε μέσα τους και τα καρυκεύματα, δηλαδή την δάφνη, την κανέλα, το σκόρδο και το δεντρολίβανο και ανακατεύετε κάθε τόσο.

Σ’ αυτό το σημείο περίπου, ανάψτε τον φούρνο σας στους 180ºC να προθερμανθεί.

4. Μετά από τα 10 λεπτά που τα λαχανικά δημιούργησαν τη βάση της γεύσης του τελικού πιάτου, προσθέτετε μέσα και τα σοταρισμένα φιλετάκια κοτόπουλου κρατώντας χαμηλά την ένταση στο ½ περίπου. Στη συνέχεια προσθέστε ένα ποτήρι κρασί.

Σε δύο λεπτά που θα εξατμιστεί το περισσότερο απ’ το υγρό του κρασιού, ήρθε η στιγμή να προσθέσετε και την σάλτσα ντομάτας.

Ανακατεύετε, προσθέτετε αλατοπίπερο και περιμένετε περί τα 10 λεπτά να φύγουν όλα τα υγρά, να μαγειρευτεί το κοτόπουλο ως μέσα χωρίς να στεγνώσει και να δημιουργηθεί μια πηχτή σάλτσα.

5. Όταν το κοτόπουλο με την σάλτσα του είναι έτοιμο ρίχνετε το κριθαράκι μέσα στον αντικολλητικό ταβά της Fest. Στη συνέχεια ρίχνετε από πάνω αναλογία 2.5 φορές βρασμένο καυτό νερό σε σχέση με την ποσότητα απ’ το κριθαράκι, ανακατεύετε προσεκτικά το περιεχόμενο και το βάζετε στον φούρνο για 17-18 λεπτά.

6. Το κριθαράκι στα 17 λεπτά στον φούρνο είναι αλντέντε και θέλει λίγο ακόμη χρόνο, ενώ ταυτόχρονα, υπάρχει αρκετό ζουμί ακόμη στο γιουβέτσι, που δεν έχει απορροφηθεί. Βγάζετε τότε για μισό λεπτό το γιουβέτσι, πασπαλίζετε με την τριμμένη παρμεζάνα και ξαναβάζετε στο φούρνο για να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Δηλαδή να λιώσει ωραία το τυρί από πάνω και να απορροφηθούν σχεδόν όλα τα υγρά στα επόμενα 5 λεπτά.

7. Στα 23-25 λοιπόν λεπτά απ’ την έναρξη της διαδικασίας στον φούρνο, το γιουβέτσι είναι έτοιμο, πρέπει να βγει, ακόμη κι αν έχει υγρά γιατί αυτά θα απορροφηθούν στο δεκάλεπτο που θα χρειαστεί μέχρι να κατέβει η θερμοκρασία σε επίπεδο που να μπορεί να φαγωθεί στο τραπέζι.

Σερβίρισμα:

Συμπληρώστε με μπόλικο φρέσκο πιπέρι.

 

Πηγή: Caruso.gr