Fest

Fettuccine με Καπνιστό Σολομό, Κρέμα και Βότκα

Fettuccine με Καπνιστό Σολομό, Κρέμα και Βότκα

Σκεύη που θα χρειαστούν

Fest Magic αντικολλητική κατσαρόλα Ν24εκ – Βρείτε το σκεύος εδώ

Fest Magic αντικολλητικό τηγάνι με γυάλινο καπάκι Ν28εκ – Βρείτε το σκεύος εδώ

Υλικά για 4 άτομα

500 γρ. Fettuccine
50 γρ. βούτυρο
150 γρ. καπνιστό σολομό σε μικρά κομμάτια (1-2 εκ)
1 μεσαίο λεμόνι, τον χυμό
250 γρ. κρέμα γάλακτος
60 ml. βότκα
Αλάτι, πιπέρι

Παρασκευή:

1. Βράζετε τα Fettuccine

Βάζετε 4-5 λίτρα νερό να βράσουν σε μια μεγάλη αντικολλητική κατσαρόλα της Fest και αφού πάρει βράση προσθέτετε 2 κ.σ. αλάτι. Ρίχνετε τα φετουτσίνι μέσα μετά τον κοχλασμό και αφού ανακατέψετε, τα αφήνετε να βράσουν για 6’ χωρίς καπάκι βέβαια, ενόσω ασχολείστε με την σάλτσα.

2. Ετοιμάζετε την σάλτσα

Σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι της Fest (που μετά θα χωρέσει όλα τα fettuccine), λιώνετε το βούτυρο. Προσθέτετε τα κομμάτια του σολομού και τον χυμό του λεμονιού.

Ανακατεύετε για 1-2 λεπτά και προσθέτετε την κρέμα και την βότκα. Προσθέτετε πιπέρι και αφήνετε σε χαμηλή ένταση μέχρι να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά.

3. Ανακατεύετε τα ζυμαρικά στη σάλτσα

Όταν τα φετουτσίνι είναι έτοιμα τα ρίχνετε στην σάλτσα, ανακατεύετε καλά και προσθέτετε περί τα 50 μλ. απ’ το νερό που έβρασαν για να δέσει η σάλτσα ιδανικά και να υγρανθούν σωστά τα φετουτσίνι μέχρι να φτάσουν στο πιάτο.

Μυστικό: Κρατείστε οπωσδήποτε ένα φλιτζάνι απ’ το νερό των ζυμαρικών γιατί τα φετουτσίνι, ως πάστα με μεγάλη επιφάνεια, τείνει να στεγνώσει σχετικά γρήγορα και χρειάζεται “αναζωογόνηση”.

Σερβίρισμα:

Από το τηγάνι σε ζεστά, βαθιά πιάτα και εννοείται χωρίς τριμμένο τυρί μια και έχουμε ψαρικό με λεπτές γεύσεις, κάτι που τα τυριά καπελώνουν. Αυτό όμως που σηκώνουν τα φετουτσίνι με σολομό, είναι φρέσκο πιπέρι και μάλιστα σε γενναίες δόσεις!

Πηγή : Caruso.gr