Fest

Μπουκιές Μπακαλιάρου σε Κουρκούτι Τεμπούρα

Μπουκιές Μπακαλιάρου σε Κουρκούτι Τεμπούρα

Σκεύος που θα χρησιμοποιήσετε

Fest Magic αντικολλητική φρυτούρα με καλάθι Ν24εκ – Βρείτε το σκεύος εδώ

Υλικά (για 4-6 άτομα)

1 κιλό υγράλατο μπακαλιάρο
200 γρ. αλεύρι
50 γρ. κόρν φλάουρ
1/2 κ.γ. μπέκιν παόυντερ
1 κρόκος αβγού (μην το βάλετε μόνο αν νηστεύετε)
330 γρ. μπίρα παγωμένη
1 κ.γ. ρίγανη
1 κ.γ. γλυκάνισο (προαιρετικά)
200 ml  ελαιόλαδο

Παρασκευή:

Α. Ξαρμύρισμα & ετοιμασία μπακαλιάρου

1. Για να ξαρμυρίσετε τον μπακαλιάρο βάζετε τα φιλέτα ολόκληρα σε μεγάλο μπολ, τα σκεπάζετε με μπόλικο κρύο νερό και αφού βάλετε μια διαφανή μεμβράνη τα τοποθετείτε σε δροσερό μέρος ή στο ψυγείο. Αλλάζετε το νερό 5-6 φορές την ημέρα και δοκιμάζετε ένα κομματάκι μετά από μιάμιση μέρα. Αν σας ικανοποιεί στο αλάτι, είναι έτοιμος. Τον βγάζετε, στραγγίζετε και τον βάζετε στο ψυγείο μέχρι την ώρα που θα τον τηγανίσετε. Αν είναι ακόμη αλμυρός συνεχίζετε την διαδικασία για άλλες 8-12 ώρες.

2. Όταν έχει ξαρμυρίσει, αφαιρείτε με μαχαίρι το δέρμα. Αρχίζετε με πολύ μεγάλη προσοχή να κόβετε κομματάκι-κομματάκι το κρέας του βακαλάου αφαιρώντας όλα τα κόκαλα και το τοποθετείτε σε άλλο μπολ, ελέγχοντας σχολαστικά ξανά και ξανά να μην υπάρχει ούτε κοκαλάκι. Όταν μαζευτεί όλο το κρέας στο μπολ, ζυμώνετε ελαφρά για να γίνει απόλυτα εύπλαστο και στη συνέχεια το πλάθετε σε μικρά μπαλάκια διαμέτρου 3 εκατ.

Β. Κουρκούτι Τεμπούρα

3. Έχετε βάλει την μπύρα μισή ώρα πριν κάνετε το κουρκούτι στη κατάψυξη ώστε να είναι σχεδόν παγωμένη. Σε μπολ βάζετε το αλεύρι, το κορν φλάουερ, το μπέικιν πάουντερ και τα αρωματικά που θα χρησιμοποιήσετε. Τα ανακατεύετε.

4. Σε άλλο μπολ βάζετε τον κρόκο του αβγού και αφού τον χτυπήσετε με σύρμα, ρίχνετε το 1/3 της μπύρας συνεχίζοντας το χτύπημα για μισό λεπτό.

5. Στη συνέχεια ρίχνετε το υγρό μέσα στα αλεύρια και χτυπάτε ελαφρά με το σύρμα, συμπληρώνοντας την υπόλοιπη μπίρα σταδιακά στο επόμενο λεπτό. Αφήνετε το κουρκούτι 10 λεπτά ως μισή ώρα πριν το χρησιμοποιήσετε.

Γ, Τηγάνισμα

6. Βάζετε στην αντικολλητική φρυτούρα Fest το λάδι και αφού κάψει σε μεσαία φωτιά, ρίχνετε μέσα έναν-έναν τους μπακαλιαροκεφτέδες, αφού τους περάσετε μέσα απ’ το κουρκούτι. Τους τηγανίζετε συνολικά για περίπου 4-5 λεπτά, σε μεσαία φωτιά. Φροντίζετε να τους ανασηκώνετε με το καλάθι για να χρυσαφίσουν καλά και απ’ τις δυό πλευρές. Στραγγίζετε τους μπακαλιαρόκεφτεδες με το καλαθάκι της αντικολλητικής φρυτούρας Fest.

Σερβίρισμα:

Συνοδέψτε είτε με σκορδαλιά ακολουθώντας την παραδοσιακή λογική,  με μαγιονέζα .

Πηγή : Caruso.gr