Fest

Σμυρνέϊκοι Κολοκυθοκορφάδες Γεμιστοί

Σμυρνέϊκοι Κολοκυθοκορφάδες Γεμιστοί

Σκεύη που θα χρειαστείτε

Fest Magic αντικολλητικό τηγάνι Ν26εκ- Βρείτε το σκεύος εδώ

Fest Magic αντικολλητικός ταβάς Ν28εκ – Βρείτε το σκεύος εδώ

 

Υλικά (για κύριο πιάτο 6 ατόμων)

30 κολοκυθοανθοί, αρσενικοί & θυληκοί
4 μικρά κολοκυθάκια τριμμένα
½ καρότο τριμμένο και το άλλο ½ σε ροδέλες
4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
3 κ.σ. φρέσκο δυόσμο
3 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
150 ml. ελαιόλαδο
1 φλ. ρύζι μακρύκοκκο parboiled
2.5 φλ. Ζωμό λαχανικών (1 συσκευασία φρέσκου ζωμού ψυγείου σε 2.5 γλυτζάνια νερό)
1-2 λεμόνια ζωμό
αλάτι, πιπέρι

προαιρετικά και εναλλακτικά στον άνηθο:
3 κ.σ. τριμμένο φινόκιο
2 κ.σ. μάραθο ψιλοκομμένο

Παρασκευή:

1. Πλένετε με μαλακές κινήσεις τους κολοκυθοανθούς.

2. Στη συνέχεια στο αντικολλητικό τηγάνι της Fest, βάζετε 70 ml. λάδι να κάψει και σε μεσαία φωτιά προσθέτετε τα κρεμμυδάκια, τα τριμμένα καρότα & κολοκυθάκια και τα σοτάρετε ανακατεύοντας κάθε τόσο, για 4-5 λεπτά. Προσθέτετε το ρύζι και ανακατεύετε για άλλα 3-4 λεπτά. Κλείνετε τη φωτιά και προσθέτετε τον άνηθο, δυόσμο, αλάτι και πιπέρι. Μεταφέρετε τη γέμιση σε ένα μπολ.

3. Με μεγάλο κουτάλι γεμίζετε έναν –έναν τους κολοκυθοανθούς ως τη μέση τους περίπου και κλείνετε από πάνω τον ανθό, με μια κυκλική κίνηση. Τους τοποθετείτε κατευθείαν στον αντικολλητικό ταβά της Fest, αρκεί να είναι σχετικά σφιχτά μεταξύ τους.

4. Ενδιάμεσα ή από πάνω, προσθέτετε και τις ροδέλες καρότου. Αν, αφού ολοκληρώσετε τους κολοκυθοανθούς, έχει περισσέψει γέμιση, την ρίχνετε ανάμεσά τους. Επίσης μπορείτε να ρίξετε εκεί και επιπλέον κολοκύθια.

5. Προσθέτετε το ζωμό λαχανικών και το υπόλοιπο λάδι και τοποθετείτε το σκέυος με τους γεμιστούς κολοκυθοκορφάδες στο μάτι σε μεσαία φωτιά. Βάζετε πάνω τους ένα πιάτο ανάποδα για να τους πιέζει να μην ανοίξουνε και να βοηθήσει ταυτόχρονα στο μαγείρεμα, επιστρέφοντας τους ατμούς στο φαγητό. Αφού πάρει βράση, αφήνετε τους κολοκυθανθούς να σιγοβράσουν κατά μέγιστο για 20 λεπτά ώστε το ρύζι να μείνει αλντέντε. Αφαιρείτε το πιάτο από πάνω και τους αφήνετε να πέσει η θερμοκρασία. Προσθέτετε ζωμό λεμονιού ανάλογα με τη γεύση σας .

Σερβίρισμα:

Σερβίρονται σε ήπια θερμοκρασία ή και δωματίου, με κουτάλι ένας-ένας και με προσοχή να μην σπάσουν. Μπορείτε να προσθέσετε λεμόνι και ωμό λάδι στο πιάτο αν θέλετε, αλλά το φρεσκοτριμμένο πιπέρι είναι σχεδόν υποχρεωτικό.

Πηγή: Caruso.gr