Fest

Σολομός με σπανάκι Φλορεντίν

Σολομός με σπανάκι Φλορεντίν

Σκεύη που θα χρειαστούν

Fest Magic αντικολλητικό τηγάνι με καπάκι Ν28εκ. – Βρείτε το σκεύος εδώ

Fest Magic αντικολλητική ψηστιέρα Ν24εκ. – Βρείτε το σκεύος εδώ

Υλικά (για 4 άτομα)

1 κ. σπανάκι σε φύλλα
4 φιλέτα Σολομού (600 γρ.)
3 φρέσκα κρεμμύδια
1 κ.σ. άνηθο
50 + 50 γρ. βούτυρο
½ λεμόνι τον χυμό
50 μλ. λευκό κρασί
200 μλ. κρέμα γάλακτος
2 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία Παρασκευής:

1. Σοτάρετε τα κρεμμυδάκια

Βάζετε ένα αντικολλητικό τηγάνι Fest σε μεσαία ένταση να ζεσταθεί και προσθέτετε τα 50 γρ βούτυρο να λιώσουν. Μόλις το βούτυρο κάψει προσθέτετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα σοτάρετε για 3 λεπτά.

2. Σοτάρετε το σπανάκι

Προσθέτετε το σπανάκι στο αντικολλητικό τηγάνι της Fest και στη συνέχεια ρίχνετε το κρασί και το λεμόνι που θα βοηθήσουν να λιώσει το κατεψυγμένο σπανάκι και θα του δώσουν τις οξύτητες που κάνουν την Φλορεντίν μοναδική. Καθώς λιώνει το σπανάκι προσθέτετε τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι. Στα 5-6 λεπτά που θα πάρει να λιώσει το σπανάκι, θα δείτε να μαζεύονται αρκετά υγρά στον πάτο του τηγανιού.

3. Αφαιρείτε τα υγρά:

Το κόλπο για να αφαιρέσετε τα υγρά εύκολα απ’ το σπανάκι που σοτάρετε είναι να μαζέψετε όλο το σπανάκι στη μία πλευρά του τηγανιού ώστε να μαζευτούν όλα τα υγρά εκεί. Ταυτόχρονα βάζετε την ένταση του ματιού στο μέγιστο και ανάβετε τον εξαεριστήρα. Με αυτό τον τρόπο μεγαλώνετε την επιφάνεια εξάτμισης των υγρών και καθαρίζετε την ατμόσφαιρα από υδρατμούς ώστε να μην υπάρχει κορεσμός. Σε περίπου 7 λεπτά όλο το υγρό θα έχει εξατμιστεί και θα μένει μόνο το λάδι με μια πηχτή “σάλτσα” που μεταφέρει τις γεύσεις του λεμονιού και του κρασιού.

4. Προσθέτετε την κρέμα:

Χαμηλώνετε την ένταση, προσθέτετε την κρέμα και ανακατεύετε καλά να ενσωματωθεί στο σπανάκι. Σοτάρετε για 2-3 λεπτά να φύγουν τα πολλά υγρά και κλείνετε το μάτι αφήνοντας το σκεύος πάνω, ώστε να μείνει ζεστό το σπανάκι Φλορεντίν.

5. Ψήνετε τον σολομό:

Βάζετε την αντικολλητική ψηστιέρα της Fest,να ζεσταθεί 2-3 λεπτά πάνω στην εστία με υψηλή ένταση. Προσθέτετε το βούτυρο και λίγο λάδι να αναμιχτεί λιώνοντας ώστε να μην μαυρίσει. Στη συνέχεια ακουμπάτε τα φιλέτα σολομού με το δέρμα (αν έχει) προς τα κάτω. Με λαβίδα, μετά από δυο λεπτά τα γυρνάτε ανάποδα και μετά από άλλο ένα λεπτό πάλι με το δέρμα από κάτω, αλλά κάθετα στη φορά που είχε πριν, ώστε να κάνουν ρομβοειδές σχήμα οι μαύρες ραβδώσεις. Εαν δεν είναι πολύ παχύ το κομμάτι ο σολομός είναι έτοιμος , αλλιώς θα χρειαστεί  άλλο ένα γύρισμα για ένα λεπτό .

Σερβίρισμα:

Τοποθετείτε από ένα φιλέτο στο πιάτο και γύρω του ή δίπλα του το σπανάκι Φλορεντίν. Μπορείτε να διακοσμήσετε με φέτες λεμονιού ή και φρέσκο άνηθο.

Πηγή :Caruso.gr