Στήθος Κοτόπουλο Σοτέ με Ελιές, Τομάτα και Κάπαρη

 


      ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

       4 τμχ     Στήθος κοτόπουλο χωρίς πέτσα   

     80 γρ.      Ελαιόλαδο 

     60 γρ.      Κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο   

      1            Σκελίδα  Σκόρδο ψιλοκομμένο

    150 γρ.     Λευκό κρασί 

     60 γρ.     Ελιές καλαμών ψιλοκομμένες

     20 γρ.     Κάπαρη ξαλμυρισμένη

   400 γρ.     Τομάτες χωρίς σπόρους ή φλούδες ψιλοκομμένες

     80 γρ.     Βούτυρο κρύο

       5 γρ.     Βασιλικός ψιλοκομμένος

                 Αλάτι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αλατίζουμε το κοτόπουλο και από τις 2 πλευρές. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά,  προσθέτουμε  50  γραμ  ελαιόλαδο  και  σοτάρουμε  το  κοτόπουλο  μέχρι  να πάρει  πολύ  καλό  χρώμα.  Γυρίζουμε  πλευρά,  χαμηλώνουμε  τη  φωτιά  και  σοτάρουμε και από την άλλη πλευρά μέχρι να πάρει και αυτή χρώμα και το κοτόπουλο να είναι σχεδόν μαγειρεμένο. Αποσύρουμε το κοτόπουλο από το τηγάνι, πετάμε τα λίπη και δυναμώνουμε  τη  φωτιά.  Προσθέτουμε  το  υπόλοιπο  ελαιόλαδο  και  σοτάρουμε  το φρέσκο κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Αλατίζουμε, σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να  εξατμιστεί. Προσθέτουμε  τη  τομάτα,  αλατίζουμε  και  αφήνουμε  να  σιγοβράσει μέχρι  να  αρχίσει  να  χάνει  τα  υγρά  της.   Χαμηλώνουμε  τη φωτιά,  επαναφέρουμε  το κοτόπουλο στο τηγάνι, προσθέτουμε τις ελιές και την κάπαρη και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά περίπου ή μέχρι να μαγειρευτεί το κοτόπουλο. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε  ώστε  να  ομογενοποιηθεί.  Προσθέτουμε  το  βασιλικό,  ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

 

 ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ  


ΑΠΟΚΤΉΣΤΕ ΤΑ ΤΏΡΑ ΑΠΌ ΤΟ ESHOP.

 

Καλή σας όρεξη!