Κοτόπουλο ALLA CACCIATORE


 

 ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4-5 ΑΤΟΜΑ


Διάρκεια μαγειρέματος : 25'


  • 1 Κοτόπουλο 800 γρ. περίπου

  • 80 γρ. Βούτυρο ή φυτίνη

  • ½ Ποτήρι κρασί λευκό ή κόκκινο

  • Αλεύρι

  • Σέλινο

  • Καρότο

  • Κρεμμύδι

  • Δενδρολίβανο

  • Δυόσμο

  • 250 γρ. Ντομάτες ξεφλουδισμένες

  • 1 Ποτήρι ζωμό

  • Αλάτι, πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Στη χύτρα FEST (ανοιχτή), ζεσταίνετε το βούτυρο και ρίχνετε τα κομμάτια του κοτόπουλου που έχετε ελαφρά αλευρώσει, τα κοκκινίζετε από όλες τις πλευρές, τα αλατοπιπερώνετε και τα σβήνετε με το κρασί που αφήνετε να εξατμισθεί. Έπειτα ρίχνετε τα χορταρικά τριμμένα, μετά από λίγα λεπτά προσθέτετε τις ντομάτες και το ζωμό και κλείνετε τη χύτρα. Μόλις ανέβει η βαλβίδα, χαμηλώνετε τη φωτιά και ψήνετε το φαγητό για 20-25 λεπτά. Ανοίγετε την χύτρα και αν η σάλτσα είναι πολύ αραιή την αφήνετε να δέσει με ανοιχτή χύτρα και σε δυνατή φωτιά.


 

ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ

 

ΑΠΟΚΤΉΣΤΕ ΤΑ ΤΏΡΑ ΑΠΌ ΤΟ ESHOP.

 Καλή σας όρεξη!