Χριστουγεννιάτικο Κοτόπουλο Ρολό


 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6 ΑΤΟΜΑ


 

Διάρκεια μαγειρέματος: 120'



  • 800 γρ. Σπάλα μοσχαρίσια

  • 1 κοτόπουλο (περίπου 1800 -2000γρ ξεκοκαλιασμένο)

  • Γέμιση 

  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο ή βούτυρο 

  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο 

  • 200γρ. συκωτάκια κοτόπουλου ψιλοκομμένα 

  • 6 βερίκοκα 

  • 6 δαμάσκηνα 

  • 10 βρασμένα κάστανα 

  • 6 σύκα 

  • 4 κουτ. σούπας κονιάκ 

  • 1 Φλ. Τσαγιού ζωμός κότας 

  • 1 Φλ. Τσαγιού χοντροκομμένη καρυδόψιχα 

  • Φρεσκοκομμένο πιπέρι - αλάτι 


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζητάμε από τον κρεοπώλη να μας ξεκοκαλίσει το κοτόπουλο για ρολό διατηρώντας ανέπαφη όσο γίνεται την πέτσα του. Στο αντικολλητικό τηγάνι Fest Bianca ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε τα συκωτάκια για 4-5 λεπτά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το αφήνουμε να γίνει διάφανο για 3-4 λεπτά. Κόβουμε όλα τα αποξηραμένα φρούτα και τα κάστανα στη μέση και τα ρίχνουμε στο αντικολλητικό τηγάνι Fest Bianca. Τα ανακατέβουμε καλά. Προσθέτουμε το κονιάκ και το ζωμό. Αλατοπιπερώνουμε τη γέμιση και την αφήνουμε να πιει τα υγρά της. Όταν δεν έχει μείνει καθόλου υγρό στο τηγάνι, αφήνουμε λίγο την γέμιση να κρυώσει. Τότε προσθέτουμε τα καρύδια και ανακατεύουμε. Απλώνουμε το ξεκοκαλισμένο κοτόπουλο με την πέτσα να ακουμπάει στον πάγκο εργασίας. Το αλατοπιπερώνουμε. Με κουτάλι απλώνουμε την γέμιση κατά μήκος του κοτόπουλου. Με προσοχή το τυλίγουμε σε ρολό μαζεύοντας τις άκρες προς τα μέσα. Με σπάγκο δένουμε το ρολό κατά μήκος για να κρατηθεί μέσα η γέμιση και να έχει καλύτερο αποτέλεσμα η όψη της μετά το ψήσιμο. Με ελάχιστο ελαιόλαδο αλείφουμε το ρολό απέξω γύρω γύρω με πινέλο Fest. Το αλατοπιπερώνουμε εξωτερικά. Το βάζουμε στο στρογγυλό αντικολλητικό ταψί Fest Bianca και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για 15 λεπτά και χαμηλώνουμε στους 180 βαθμούς για μια ώρα και 30 λεπτά. Το ρολό είναι ψημένο όταν τρυπώντας στο κέντρο του το υγρό που βγαίνει είναι διάφανο

 

ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ

ΑΠΟΚΤΉΣΤΕ ΤΑ ΤΏΡΑ ΑΠΌ ΤΟ ESHOP.


Καλή σας όρεξη!