Κοτόπουλο με μούς θαλασσινών


 

ΥΛΙΚΑ

 

• 1kg Κοτόπουλο

• 100 gr Μύδια

• 100gr Γαρίδες

• 100gr Χτένια

• 100gr Καλαμαράκια

• 3 μέτριες ντομάτες

• 4 Κρεμμύδια φρέσκα

• 1\2 φλιτζάνι Λάδι

• 1 ποτήρι του κρασιού Λευκό Κρασί

 


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα το αντικολλητικό τηγάνι Fest, σοτάρουμε τα 2 κρεμμύδια, ρίχνουμε μέσα το καλαμάρι, μετά ρίχνουμε τις γαρίδες τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση και μετά ρίχνουμε τα χτένια και τα μύδια, μαζί με αλάτι, πιπέρι και θυμάρι. Μόλις τραβήξουν τα υγρά τους τα περνάμε από το μπλέντερ της Fest μέχρι να γίνουν μια μους (κρέμα).

Παίρνουμε το κοτόπουλο που το έχουμε κόψει σε μερίδες το αλατοπιπερώνουμε και το περνάμε από το αντικολλητικό τηγάνι Fest μέχρι να πάρει χρώμα και το σβήνουμε με το κρασί. Κάνουμε μικρές τομές και το γεμίζουμε με την μους , κλείνουμε τις τομές με οδοντογλυφίδες και το βάζουμε σε ένα αντικολλητικό ταψί Fest. Παίρνουμε ένα κατσαρολάκι Fest και ρίχνουμε τα άλλα 2 κρεμμύδια, τα σοτάρουμε, ρίχνουμε την ντομάτα, αλάτι , πιπέρι, θυμάρι και τα αφήνουμε να πάρει βράση και το ρίχνουμε πάνω στο κοτόπουλο και το βάζουμε στο φούρνο σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο και το ψήνουμε για 45 λεπτά ....

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Σερβίρετε με κριθαράκι η ρύζι μακρύκοκο

 

ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ

tigani me kapaki mixer2

ΑΠΟΚΤΉΣΤΕ ΤΑ ΤΏΡΑ ΑΠΌ ΤΟ ESHOP.


Καλή σας όρεξη!