Χωριάτικο (βιολογικό) κοτόπουλο με κρεμμύδια

 

 

ΥΛΙΚΑ


  •  1 χωριάτικο ή βιολογικό κοτόπουλο 1,800 ή 2 κιλά σε μερίδες

  •   2 κιλά κρεμμύδια κόκκινα (εγχώρια)

  •  1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο

  •  1 κουτί ντοματάκια ή ½ λίτρο χυμό φρέσκιας ντομάτας

  •  1 κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας

  •  Αλάτι & πιπέρι

  •  1 φύλλο δάφνης

  •  2-3 κόκκους μπαχάρι

 

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε το κοτόπουλο στην χύτρα Fest περίπου 45 λεπτά ή έως ότου μαλακώσει χωρίς να λιώσει. Κόβουμε τα κρεμμύδια σε φετάκια, τα αλατίζουμε και τα ξεπλένουμε με μπόλικο νερό. Τα στραγγίζουμε καλά. Βάζουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα Fest, σοτάρουμε τα κρεμμύδια να μαλακώσουν και να χρυσίσουν και ρίχνουμε τις μερίδες του κοτόπουλου να σοταριστούν ελαφρά, το χυμό ντομάτας ή ντοματάκια στον πολυκόφτη Fest, τον πελτέ ντομάτας, αλάτι, πιπέρι, το φύλλο δάφνης και το μπαχάρι. Προσθέτουμε και λίγο ζωμό από το βρασμένο κοτόπουλο και το αφήνουμε να σιγοβράσει έως ότου μαλακώσουν τα υλικά και δέσει ο ζωμός σε πηχτή σάλτσα.

 

ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ

katsarola1 ladi

ΑΠΟΚΤΉΣΤΕ ΤΑ ΤΏΡΑ ΑΠΌ ΤΟ ESHOP.


Καλή σας όρεξη!