Γαλόπουλα

 

 

ΥΛΙΚΑ

 

  • 200γρ αποξηραμένα μύρτιλλα

  • 4 ξινόμηλα

  • 200γρ σελινόριζα

  • 2 κρεμμύδια

  • 115γρ βούτυρο

  • 1 πορτοκάλι

  • 260γρ ψωμί του τοστ

  • 1 γαλοπούλα

  • 20γρ αλεύρι

  • 300ml ζωμό κότας

  • 150ml κόκκινο κρασί

  • 1κουταλιά γλυκού κανέλα

  • Αλάτι

  • Πιπέρι

  • Νήμα μαγειρικής

  • Αλουμινόχαρτο

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Περιχύνουμε τα μύρτιλλα με βραστό νερό και τα αφήνουμε να φουσκώσουν για 15λεπτα. Καθαρίζουμε τα 2 μήλα και τη σελινόριζα, αφαιρούμε τα κουκούτσια και τα ψιλοκόβουμε. Ξεφλουδίζουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι Fest, τα τσιγαρίζουμε αυτά όλα μαζί με μία κουταλιά σούπας καυτό βούτυρο σε χαμηλή φωτιά για 15λεπτα. Στύβουμε το πορτοκάλι ενώ έχουμε κρατήσει το ξύσμα του και προσθέτουμε το χυμό του πορτοκαλιού στα λαχανικά μαζί με την κανέλα, το αλάτι και το πιπέρι και τα αφήνουμε να βράσουν για 1 λεπτό. Αφαιρούμε την κόρα από το ψωμί του τοστ και ψιλοκόβουμε. Ανακατεύουμε τα λαχανικά και τα μυρτιλλα με 50γρ βούτυρο. Το υπόλοιπο βούτυρο το ανακατεύουμε με το ξύσμα. Πλένουμε την γαλοπούλα και την γεμίζουμε στην κοιλιά με την γέμιση από μύρτιλλα και την ράβουμε. Τοποθετούμε εξωτερικά 30γρ βούτυρο με ξύσμα. Την τοποθετούμε στη γάστρα Fest με την κοιλιά προς τα κάτω και ψήνουμε για 45λεπτα σε 200 βαθμούς. Μετά την γυρίζουμε και περιχύνουμε τον ζωμό της κότας και ψήνουμε για άλλα 45 λεπτά. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλη μια ωρα. 30 λεπτά πριν το τέλος του ψησίματος ανακατεύουμε το υπόλοιπο βούτυρο και ξύσμα με το αλεύρι και το βάζουμε στην κατάψυξη. Καθαρίζουμε τα υπόλοιπα μήλα αφαιρώντας τα κουκουτσια. Αφού έχει ψηθεί η γαλοπούλα την βγάζουμε από το φούρνο και την αφήνουμε σκεπασμένη με αλουμινόχαρτο για 20 λεπτα. Ζεσταίνουμε τα μήλα και την γέμιση. Ρίχνουμε το ζωμό σε ένα κατσαρολακι Fest μαζί με το κρασί και αλατοπίπερο. Χτυπάμε το βούτυρο με το ξύσμα και βγάζουμε από την φωτιά. Κόβουμε την γαλοπούλα και περιχύνουμε την σάλτσα, τα μήλα και τη γέμιση.

 

ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ

gastra tigani4

ΑΠΟΚΤΉΣΤΕ ΤΑ ΤΏΡΑ ΑΠΌ ΤΟ ESHOP.


Καλή σας όρεξη!