Μοσχάρι Φιλέτο με Σάλτσα Μαυροδάφνη


  ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΑΤΟΜΑ

     4 τμχ    Φιλέτο μοσχάρι 250 γρ. το κάθε ένα   

    50 γρ.    Ελαιόλαδο

    80 γρ.    Βούτυρο κρύο

  100 γρ.    Κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες

      2          κ. σούπας Θυμάρι ψιλοκομμένο

  100 γρ.    Κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

    80 γρ.    Μαυροδάφνη   

  500 γρ.    Ζωμό κοτόπουλο

    20 γρ.    Μουστάρδα ντιζόν

                Αλάτι

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αλατίζουμε τα φιλέτα και από τις 2 πλευρές. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα φιλέτα μέχρι να πάρουν πολύ καλό χρώμα. Γυρίζουμε πλευρά και σοτάρουμε και από αυτή την πλευρά  μέχρι να πάρουν χρώμα τα φιλέτα. Προσθέτουμε το μισό βούτυρο, αφήνουμε να λιώσει και με ένα κουτάλι βρέχουμε τα φιλέτα με το βούτυρο διαρκώς για 3 – 4 λεπτά. Αποσύρουμε τα φιλέτα σε ένα ταψί με χαρτί ψησίματος και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους  150 βαθμούς Κελσίου, στο βαθμό ψησίματος της αρεσκείας μας. Πετάμε τα λίπη από το τηγάνι αφήνοντας μόνο 1-2 κουταλιές. Σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει, προσθέτουμε τη μαυροδάφνη και μαγειρεύουμε μέχρι να συμπυκνωθεί. Προσθέτουμε το ζωμό και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να συμπυκνωθεί κατά 3/4 περίπου. Προσθέτουμε τη μουστάρδα, το θυμάρι και το βούτυρο και ομογενοποιούμε. Επιστρέφουμε τα φιλέτα στο τηγάνι και επικαλύπτουμε με τη σάλτσα.

 

 ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ


Καλή σας όρεξη!