Γαλοπούλα με μανιτάρια

 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4-5 ΑΤΟΜΑ

 

Διάρκεια μαγειρέματος: 25'

 

  • 800 γρ. Γαλοπούλα σε μερίδες

  • 30 γρ. Βούτυρο ή φυτίνη

  • Σέλινο,

  • Καρότο, κρεμμύδι

  • 1/2 Φύλλο δάφνης

  • 25 γρ. Μανιτάρια ξερά μουσκεμένα

  • 1 Ποτηράκι μπράντυ

  • 1/4 Ποτήρι ζωμό

  • Αλάτι ,πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένετε , σκουπίζετε την γαλοπούλα και το βάζετε στη χύτρα FEST. Το ξανθίζετε στο βούτυρο και αφαιρείτε ένα μέρος από το λίπος, εάν είναι πολύ. Αλατοπιπερώνετε. Σβήνετε με το μπράντυ. Προσθέτετε τα χορταρικά, τη δάφνη και τα μανιτάρια σε φέτες. Μετά από λίγα λεπτά ρίχνετε το ζωμό και κλείνετε τη χύτρα. Μόλις η βαλβίδα ανέβει, χαμηλώνετε τη φωτιά και βράζετε το φαγητό για 25 λεπτά. Αν η σάλτσα είναι πολύ δεμένη, την αραιώνετε με λίγο νερό ή ζωμό. Αν είναι αραιή την αφήνετε για λίγο σε δυνατή φωτιά και με ανοιχτή χύτρα.

 

ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ

  

ΑΠΟΚΤΉΣΤΕ ΤΑ ΤΏΡΑ ΑΠΌ ΤΟ ESHOP.


Καλή σας όρεξη!