Φασιανός LUCREZIA

 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4-5 ΑΤΟΜΑ

 

Διάρκεια μαγειρέματος: 25'

 

  • 1 Φασιανό περίπου 1.200 γρ.

  • 50 γρ. Βούτυρο ή φυτίνη

  • 1/2 Κρεμμύδι

  • 1 Κλωναράκι σέλινο

  • 1 Μικρό καρότο

  • Θυμάρι

  • 1/2 Φύλλο δάφνη

  • Αλάτι, πιπέρι

  • 1 Ποτηράκι κρασί

  • 1 Ποτηράκι ζωμό

  • 50 γρ. Συκώτι μοσχαριού

  • Το συκώτι του φασιανού

  • 6 Φέτες ψωμιού κομμένες τρίγωνα

  και τηγανισμένες στο βούτυρο

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ετοιμάζετε το φασιανό για το μαγείρεμα, τον σκουπίζετε καλά και τον κόβετε μερίδες. Στη χύτρα FEST, τον ξανθίζετε στο βούτυρο και προσθέτετε το κρεμμύδι, το σέλινο, το καρότο σε φέτες, το θυμάρι, τη δάφνη και το αλατοπίπερο. Μετά από λίγα λεπτά ρίχνετε το κρασί και αφήνετε να εξατμισθεί το μισό, προσθέτετε το μοσχαρίσιο συκώτι σε φέτες, το συκώτι του φασιανού, το νερό και κλείνετε τη χύτρα. Μόλις ανέβει η βαλβίδα, χαμηλώνετε τη φωτιά και βράζετε το φαγητό για 25 λεπτά. Ανοίγετε τη χύτρα και βγάζετε τα κομμάτια του φασιανού τα οποία τοποθετείτε σε μια πιατέλα σερβιρίσματος και τα διατηρείτε ζεστά. Προηγουμένως στην πιατέλα έχετε τοποθετήσει ψωμάκια,τηγανισμένα στο βούτυρο. Περνάτε τη σάλτσα από μία σίτα, την ξαναβάζετε στη χύτρα (ανοιχτή ) για να ζεσταθεί λίγο και την ρίχνετε πάνω στην πιατέλα. Το σερβίρισμα γίνεται αμέσως.

 

ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ

  

ΑΠΟΚΤΉΣΤΕ ΤΑ ΤΏΡΑ ΑΠΌ ΤΟ ESHOP.


Καλή σας όρεξη!