Λαχανοντολμάδες

 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6 ΑΤΟΜΑ

 

Διάρκεια μαγειρέματος : 10'

 

  • 1 Λάχανο

  • 1/2 κιλό κιμά

  • 1/2 Φλυτζάνι ρύζι

  • 2 Ψιλοκομμένες ντομάτες

  • 1 Κρεμμύδι

  • 1 Λεμόνι

  • 1/2 Φλυτζάνι βούτυρο

  • Αλάτι ,πιπέρι

  • Μαϊντανό


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για να φτιάξετε τη γέμιση αναμιγνύετε τον κιμά με το ρύζι, το λάδι, τις ντομάτες, το κρεμμύδι, το πιπέρι, τον μαϊντανό. Φτιάχνετε ντολμάδες με τα φύλλα του λάχανου και τη γέμιση. Τους βάζετε στη χύτρα FEST αφού στρώσετε μερικά φύλλα λάχανου. Βάζετε 2 φλυτζάνια νερό, αλάτι και το βούτυρο. Mόλις ανέβει η βαλβίδα σιγοβράζετε τους ντολμάδες για 10 λεπτά. Σβήνετε την εστία και αφήνετε την χύτρα κλειστεί για άλλα 10 λεπτά, μακριά από την εστία. Συνοδεύετε τους λαχανοντολμάδες με αυγολέμονο.


ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ

 

 

ΑΠΟΚΤΉΣΤΕ ΤΑ ΤΏΡΑ ΑΠΌ ΤΟ ESHOP.


Καλή σας όρεξη!