Αρνί με σάλτσα πικάντικη

 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

 

Διάρκεια μαγειρέματος: 35'

 

  • 1 Μπούτι αρνίσιο περίπου 1 κιλό

  • 4 Σκελίδες σκόρδο

  • 60 γρ. Βούτυρο ή φυτίνη

  • 4 Φέτες λαρδί

  • 1/2 Ποτήρι κρασί άσπρο ξηρό

  • 250 γρ. Nτομάτες ξεφλουδισμένες

  • Mαϊντανό

  • Δενδρολίβανο

  • Ρίγανη

  • Αλάτι

  • Πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κάνετε μερικές τρύπες στο μπούτι και βάζετε μέσα 2 σκελίδες σκόρδο κομμένες στη μέση και τη ρίγανη. Το δένετε, και στην ανοιχτή χύτρα FEST, το ροδίζετε με το βούτυρο. Σε μιά άλλη κατσαρολίτσα βράζετε το λαρδί για λίγα λεπτά, το στραγγίζετε, το προσθέτετε στο κρέας και το αφήνετε να ροδίσει καλά. Αλατοπιπερώνετε. Προσθέτετε τις άλλες δύο σκελίδες σκόρδο και το σβήνετε με το κρασί, που αφήνετε να εξατμισθεί. Ρίχνετε τις ντομάτες, το μαϊντανό, την τριμμένη ρίγανη και κλείνετε τη χύτρα. Μόλις η βαλβίδα ανέβει, χαμηλώνετε τη φωτιά και βράζετε το φαγητό για 35 λεπτά. Η σάλτσα είναι εξαιρετική για γαρνίρισμα με χυλοπίτες.

 

ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ

 

 

 

ΑΠΟΚΤΉΣΤΕ ΤΑ ΤΏΡΑ ΑΠΌ ΤΟ ESHOP.


Καλή σας όρεξη!