Σπαγγέτι με θαλασσινά

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ


Διάρκεια μαγειρέματος: 6'


  • 350 γρ. Σπαγγέτι Νο 3

  • 500 γρ. Θαλασσινά (μύδια ή άλλα)

  • 450 γρ. Ντομάτες

  • Μαϊντανό και σκόρδο τριμμένα

  • 1/2 Ποτήρι νερό βρασμένο

  • 1/2 Ποτήρι κρασί λευκό ξερό

  • Αλάτι, πιπέρι

  • 5 Κουταλιές της σούπας λάδι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένετε τα θαλασσινά και τα βάζετε σε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και σε μια κουταλιά λάδι.Τα αφήνετε μέχρι να ανοίξουν όλα και περνάτε το ζωμό που θα βγάλουν από μία γάζα. Βγάζετε τα θαλασσινά από τα όστρακα. Στη χύτρα FEST (ανοιχτή) με το υπόλοιπο λάδι ξανθίζετε χωρίς να τηγανίσετε το τριμμένο σκόρδο και τον μαϊντανό. Τα βρέχετε με το κρασί. Ρίχνετε τη ντομάτα και αφήνετε να βράσει για μερικά λεπτά προσθέτοντας μετά το νερό των θαλασσινών. Ρίχνετε το βρασμένο νερό, αλάτι, το πιπέρι και μόλις αρχίσει και πάλι ο βρασμός, προσθέτετε τα καθαρισμένα από τα όστρακα τους θαλασσινά, το σπαγγέτι και ανακατεύετε καλά. Κλείνετε τη χύτρα και μόλις ανέβει η βαλβίδα, χαμηλώνετε τη φωτιά και σερβίρετε.

ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ

ΑΠΟΚΤΉΣΤΕ ΤΑ ΤΏΡΑ ΑΠΌ ΤΟ ESHOP.


Καλή σας όρεξη!