Φακές με αρωματικά

 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4-5 ΑΤΟΜΑ

 

Διάρκεια μαγειρέματος : 20'

 

  • 500 γρ. Φακές

  • 30 γρ. Βούτυρο ή φυτίνη

  • 50 γρ. Παντσέτα χοιρινή

  • 1 Μικρό κρεμμύδι

  • 1 Κλωνί σέλινο

  • 1 Καρότο μικρό

  • 1/2 Σκελίδα σκόρδο

  • 1 Φύλλο δάφνη

  • 1 Κουτάλι σάλτσα ντομάτα

  • 1 Λίτρο ζωμό

  • Αλάτι, πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζετε τις φακές σε κρύο νερό για 12 ώρες και μετά τις σουρώνετε. Στη χύτρα FEST (ανοιχτή) τσιγαρίζετε με το βούτυρο την παντσέτα και τα τριμμένα χόρτα. Στη συνέχεια προσθέτετε τις φακές που αφήνετε να αρωματισθούν, το ζωμό, τη ντομάτα, τη δάφνη, αλάτι και πιπέρι και κλείνετε τη χύτρα. Μόλις ανέβει η βαλβίδα χαμηλώνετε την φωτιά και βράζετε το φαγητό για 20 λεπτά. Αν η σούπα είναι αραιή, την αφήνετε να δέσει για λίγα λεπτά σε δυνατή φωτιά και με την χύτρα ανοιχτή.

 

ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ

ΑΠΟΚΤΉΣΤΕ ΤΑ ΤΏΡΑ ΑΠΌ ΤΟ ESHOP.


Καλή σας όρεξη!