Σουπιές γεμιστές


ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ


   Διάρκεια μαγειρέματος : 25'

 

  • 8 Σουπιές (περίπου 120 γρ. η μία )

  • 25 γρ. Μανιτάρια ξερά (μουσκεμένα) ή

 200 γρ. Μανιτάρια φρέσκα

  • 1 Χούφτα ψωμί ξερό τριμμένο

  • 1 Κουτάλι μαϊντανό τριμμένο με μία σκελίδα σκόρδο

  • 3 Κουταλιές λάδι

  • Αλάτι, πιπέρι

ΓIA TO BPAΣIMO

 

  • 30 γρ. Φυτίνη ή βούτυρο

  • 2 Κουταλιές λάδι

  • ½ Ποτήρι κρασί λευκό ξερό

  • ½ Ποτήρι νερό

  • 1 Κουταλάκι τριμμένο μαϊντανό

 

 

 

 


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζετε τις σουπιές, βγάζετε το κόκκαλο προσέχοντας να διατηρηθεί το σακουλάκι άθικτο, αν σκάσει το ράβετε με άσπρη κλωστή. Κόβετε τα πλοκάμια και τα ανακατεύετε με τα μανιτάρια που έχετε κόψει, το μαϊντανό, το λάδι, το αλάτι και το πιπέρι. Γεμίζετε με αυτό το μίγμα τις σουπιές και ράβετε το άνοιγμα. Μέσα στη χύτρα FEST ζεσταίνετε το λάδι με το βούτυρο, ρίχνετε τις σουπιές και τις ξανθίζετε λίγο από όλες τις πλευρές. Αλατίζετε, πιπερώνετε και ρίχνετε το άσπρο κρασί, το νερό και το μαϊντανό. Κλείνετε τη χύτρα. Μόλις ανέβει η βαλβίδα, χαμηλώνετε την φωτιά και υπολογίζετε 25 λεπτά ψησίματος.


ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ

ΑΠΟΚΤΉΣΤΕ ΤΑ ΤΏΡΑ ΑΠΌ ΤΟ ESHOP.


Καλή σας όρεξη!