Ζακυνθινή χριστουγεννιάτικη σούπα

 

ΥΛΙΚΑ 

 

  • 1/2 γαλοπούλα εώς 1,5 κιλό

  • 1/2 κοτόπουλο εώς 1 κιλό

  • 500 γραμμάρια μοσχάρι

  • 300 γραμμάρια χοιρινό για βραστό (πόδι ή κόκκαλο)

  • Σέλινο

  • Καρότο

  • 2 πατάτες μέτριες

  • 1 κρεμμύδι μέτριο

  • 3 αυγά

  • Λεμόνι (ανάλογα πόσο ξινό το θέλουμε)

  • Ρύζι

 

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε χύτρα ταχύτητας Fest, βάζουμε 1/4 νερό και βράζουμε το μοσχάρι, μία με δύο βράσεις. Χύνουμε το νερό και βάζουμε άλλο μέχρι το 1/2 της χύτρας Fest. Όταν ζεσταθεί λίγο, ρίχνουμε όλα τα κρέατα και τα πουλερικά και τα βράζουμε για 40 με 45 λεπτά. Ανοίγουμε τη χύτρα και ρίχνουμε τα λαχανικά, το αλάτι και το ζωμό από ένα λεμόνι. Βράζουμε για 5 εως 7 λεπτά.

Ανοίγουμε την χύτρα και βάζουμε σε πιατέλα τα κρέατα, τα λαχανικά και τα πουλερικά. Λίγο πρίν στρώσουμε το χριστουγεννιάτικο τραπέζι, βάζουμε τη χύτρα με τον ζωμό στην φωτιά και αφού πάρει βράση ρίχνουμε το ρύζι για την σούπα μας. Καλή δόση, είναι μισό ποτήρι του κρασιού για κάθε άτομο.

Αφού σταματήσει το βράσιμο, φτιάχνουμε ένα αυγολέμονο με 3 ασπράδια,2 κρόκους και το χυμό 2 λεμονιών.

Σερβίρουμε πρώτα τη σούπα, καυτή, αρωματική, πεντανόστιμη με φρεσκοτριμμένο πιπέρι (αν θέλουμε).

Είναι ένα φαγητό, χριστουγεννιάτικο, παραδοσιακό της Ζακύνθου.


ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ

xitra maxeria3 ergalia5

ΑΠΟΚΤΉΣΤΕ ΤΑ ΤΏΡΑ ΑΠΌ ΤΟ ESHOP.


Καλή σας όρεξη!