Μαγειρίτσα

 

 

ΥΛΙΚΑ


  • 1 αρνίσια συκωταριά και έντερα

  • 1 κρεμμύδι ξερό μέτριο ψιλοκομμένο

  • 1 μαρούλι μέτριο ψιλοκομμένο

  • 2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι φρέσκο

  • 2 κουταλιές σούπας άνηθο ψιλοκομμένο

  • 4– 5 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο

  • Ρύζι (μία κουταλιά σούπας για κάθε άτομο)

  • Ζωμός κρέατος (από το κεφαλάκι αρνιού ή

    από μπροστινό κομμάτι κρέατος)

  • αλάτι – πιπέρι


                            Αυγολέμονο


   • 2 λεμόνια

  • 1 αυγά

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε την συκωταριά και τα εντόσθια και τα ζεματάμε σε μια κατσαρόλα Fest σε νερό που βράζει. Τ΄αφήνουμε να κρυώσουν και τα κόβουμε ψιλά κομματάκια.

Βάζουμε το λάδι να κάψει σε ένα αντικολλητικό τηγάνι FEST Magic και ρίχνουμε το ξερό κρεμμύδι να ξανθύνει ελαφριά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και την ψιλοκομμένη συκωταριά με τα εντόσθια. Τα σωτάρουμε όλα μαζί στο λάδι και προσθέτουμε το άνηθο, το αλάτι και πιπέρι.

Σε μια κατσαρόλα Fest, προσθέτουμε τα υλικά που έχουμε σωτάρει, το ζωμό και το ανάλογο νερό (εάν χρειάζεται), το μαρούλι, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και τ΄αφήνουμε να βράσουν.

Ρίχνουμε τότε το ρύζι και συνεχίζουμε το βράσιμο. Όταν είναι έτοιμο, αποσύρουμε την φωτιά, το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και αυγοκόβουμε.

ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ

katsarola tigani4

ΑΠΟΚΤΉΣΤΕ ΤΑ ΤΏΡΑ ΑΠΌ ΤΟ ESHOP.


Καλή σας όρεξη!