Σούπα πατάτα με μπέικον και πράσο

 

   ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ


 

    300 γρ.  Πατάτα, καθαρισμένη κομμένη σε μεσαίο καρέ

    50 γρ.    Βούτυρο

    50 γρ.    Ελαιόλαδο

    75 γρ.    Κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε λεπτές φέτες

    150 γρ.  Πράσο, κομμένο σε λεπτές φέτες

    50 γρ.    Μπέικον, κομμένο σε μεσαίο καρέ

    350 γρ.  Ζωμός κοτόπουλο 

    100 γρ.  Κρέμα γάλακτος

    10          Κλωναράκια Θυμάρι καθαρισμένο

                 Αλάτι

 


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο, το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το πράσο και το μπέικον, αλατίζουμε και ιδρώνουμε μέχρι να μαλακώσουν καλά. Προσθέτουμε το θυμάρι και ανακατεύουμε για περίπου ένα λεπτό. Προσθέτουμε την πατάτα και το ζωμό, φέρνουμε σε βρασμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά, αλατίζουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν καλά. Αλατίζουμε το ζωμό, ώστε να είναι εύγευστος, προσθέτουμε την κρέμα και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά ακόμη. Αλέθουμε πολύ καλά σε μπλέντερ και περνάμε από πολύ ψιλή σήτα. Αλατίζουμε αν χρειάζεται. Αν δεν την χρησιμοποιήσουμε αμέσως, κρυώνουμε γρήγορα και την διατηρούμε στην συντήρηση.

 

 

ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ



ΑΠΟΚΤΉΣΤΕ ΤΑ ΤΏΡΑ ΑΠΌ ΤΟ ESHOP.

 

 

Καλή σας όρεξη!