Ζωμός κρέατος

 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

 

Διάρκεια μαγειρέματος: 50'

 

  • 600 γρ. Κυλότο βοδινό μονοκόμματο

  • 50 γρ. Παντσέτα σε ένα κομμάτι

  • 1 Σκελίδα σκόρδο

  • Δενδρολίβανο

  • 2 Κουταλιές σούπας λάδι

  • 50 γρ. Βούτυρο ή φυτίνη

  • 1 Κλωναράκι σέλινο

  • 1 Καρότο

  • 1 Κρεμμύδι

  • 1 Ποτήρι κρασί κόκκινο

  • 15 γρ. Μανιτάρια ξερά

  • 1/2 Φύλλο δάφνης

  • 1 Σκελίδα σκόρδο

  • 450 γρ. Ντομάτες ξεφλουδισμένες

  • 1 Κουτάλι ντομάτα πελτέ

  • Αλάτι, πιπέρι

  • Άλλα αρωματικά φυτά

  • 400 γρ. Ζυμαρικά.

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεχωρίζετε το κρέας και την παντσέτα και τα κόβετε σε λουρίδες που τις περνάτε με το σκόρδο, το δενδρολίβανο, τα αλάτι και το πιπέρι. Ροδίζετε το κρέας με το λάδι και το βούτυρο, προσθέτετε το κρασί, το σέλινο, το καρότο και το κρεμμύδι ψιλοκομμένα, τα μικρά μανιτάρια μουσκεμένα, τη δάφνη, τη σκελίδα του σκόρδου, αλάτι πιπέρι και τα αρωματικά. Όταν το κρασί εξατμισθεί λίγο, προσθέτετε τις ξεφλουδισμένες ντομάτες και τον πολτό της ντομάτας. Κλείνετε τη χύτρα. Μόλις ανέβει η βαλβίδα χαμηλώνετε τη φωτιά και βράζετε το φαγητό για 45-50 λεπτά. Βγάζετε το κρέας. Περνάτε το ζωμό από το τρυπητό και χρησιμοποιείτε ένα μέρος του για να βράσετε τα ζυμαρικά. Το άλλο μέρος του ζωμού το χρησιμοποιείτε για το σερβίρισμα του κρέατος το οποίο έχετε κόψει σε φέτες.


ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ

 

 

ΑΠΟΚΤΉΣΤΕ ΤΑ ΤΏΡΑ ΑΠΌ ΤΟ ESHOP.


Καλή σας όρεξη!