Kέικ με σπανάκι ή το κέικ του Ποπάυ

 

ΥΛΙΚΑ 

 

  • 1/2 ποτήρι ηλιέλαιο

  • 1 1/2 ποτήρι ζάχαρη

  • 2 ποτήρια φαριναπ

  • 2 βανίλιες

  • 3 αυγά

  • 3/4 ποτηριού γάλα

  • 1 ποτήρι σπανάκι ψιλοκομμένο

  • 1 μεγάλο κουτί σαντιγί ή κρέμα γάλακτος χτυπημένη σαντιγί

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε στο μίξερ το ηλιέλαιο με την ζάχαρη να αφρατέψουν και κατόπιν προσθέτουμε ένα - ένα τα αυγά να ενσωματωθούν καλά στην ζύμη. Κατόπιν προσθέτουμε το τις βανίλιες και το γάλα και μετά με μία σπάτουλα προσθέτουμε με απαλές κινήσεις το αλεύρι. Τέλος προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σπανάκι (άβραστο).

Βάζουμε το μείγμα σε μία στρογγυλή αντικολλητική φόρμα κέικ Fest. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 - 180 βαθμούς. Μόλις βγάλουμε το κέικ από τον φούρνο το αφήνουμε να κρυώσει. Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε την σαντιγί χτυπώντας την κρέμα γάλακτος με το μίξερ χειρός Fest.

Συναρμολόγηση: Κόβουμε με ένα καλό μαχαίρι το επάνω στρογγυλό μέρος του κέικ (το καπάκι) και το βάζουμε στο πολυκόφτη Fest να γίνει πολύ ψιλό ψίχουλο. Καλύπτουμε όλο το κέικ (το οποίο τώρα είναι επίπεδο από πάνω) με σαντιγί και από πάνω πασπαλίζουμε με τα πράσινα ψιχουλακια του κέικ.


ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ

forma1 psalidi ravdos

ΑΠΟΚΤΉΣΤΕ ΤΑ ΤΏΡΑ ΑΠΌ ΤΟ ESHOP.


Καλή σας όρεξη!