Τάρτα cheesecake με σάλτσα από φράουλες

 

  ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΤΑΡΤΑ 28ΕΚ. 

 Για τη γέμιση


  •  3 Κρόκοι

  •  140 γρ. Ζάχαρη

  •  280 γρ. Κρέμα γάλακτος 

  •  375 γρ. Τυρί κρέμα

  •  20 γρ. Ζελατίνη


 

 Για τη ζύμη

  • 112 γρ. Βούτυρο
  • 90 γρ. Ζάχαρη
  • 200 γρ. Αλεύρι
  • 130 γρ. Αμύγδαλο τριμμένο σε σκόνη
  • 1 Αυγό
  • 2 γρ. Αλάτι
 Για τη σάλτσα φράουλα
  • 600 γρ. Φράουλες κομμένες στη μλεση
  • 60 γρ. Ζάχαρη
  • 30 γρ. Χωμό πορτοκάλι
  • 1 κ. ξύσμα λεμόνι
  • 30 γρ. Λικέρ πορτοκάλι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Για τη γέμιση

 

Τοποθετούμε τη ζάχαρη και τους κρόκους σε ένα μπολ και χτυπάμε με ένα σύρμα πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει ώστε να αφρατέψει το μίγμα και να ζεσταθεί στους 75 βαθμούς Κελσίου περίπου. Αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει. Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί. Χτυπάμε επίσης στο μιξερ με το σύρμα το τυρί ώστε να αφρατέψει. Προσθέτουμε το μίγμα των κρόκων και ομογενοποιούμε. Έπειτα προσθέτουμε τη σαντιγί και τη ζελατίνη και ομογενοποιούμε με μια μαρίζ. Ρίχνουμε τη γέμιση στην ψημένη ζύμη και κρυώνουμε στο ψυγείο.

 

Για την ζύμη

 

Τοποθετούμε στον κάδο του mixer, το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη και τα ομογενοποιούμε με το συρμάτινο αναδευτήρα. Προσθέτουμε τα αυγά και συνεχίζουμε για 2 λεπτά ακόμα. Αλλάζουμε το εξάρτημα του mixer βάζοντας το γάντζο και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, συνεχίζουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη. Σκεπάζουμε τη ζύμη με ένα πανί και την αφήνουμε να «ξεκουραστεί» για 40 λεπτά στο ψυγείο. Τοποθετούμε τη ζύμη ανάμεσα σε 2 φύλλα χαρτί ψησίματος και ανοίγουμε με τον πλάστη, ξεκινώντας από το κέντρο της ζύμης και πιέζοντας διαδοχικά προς όλες τις κατευθύνσεις (πάνω, κάτω, δεξιά και αριστερά) μέχρι να σχηματιστεί μια στρογγυλή ομοιόμορφη ζύμη πάχους ½ εκ., περίπου (θα πρέπει να είναι μεγαλύτερη από την φόρμα). Στρώνουμε τη ζύμη σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και καλύπτουμε την επιφάνειά της με χαρτί ψησίματος και αρκετά φασόλια (για να αποφύγουμε το φούσκωμα της ζύμης κατά το ψήσιμο). Ψήνουμε στους 170° C για 15 λεπτά, βγάζουμε προσεκτικά από

το φούρνο, αφαιρούμε τα φασόλια και ψήνουμε πάλι για ακόμη 10 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο, και αφήνουμε την τάρτα να κρυώσει.


Για τη σάλτσα φράουλα

 

Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και βράζουμε για 2-3 λεπτά. Αλέθουμε στο μπλέντερ.


 

ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ

ΑΠΟΚΤΉΣΤΕ ΤΑ ΤΏΡΑ ΑΠΌ ΤΟ ESHOP.

 

Καλή σας όρεξη!