Σουφρωτό – πολίτικος μπακλαβάς

 

 

 

Υλικά

 

  • 1 κιλό φύλλο κρούστας

  • ¾ κιλού τριμμένο καρύδι

  • 1 φλ. ζάχαρη

  • Λίγη κανέλα-γαρύφαλλο

  • Λάδι και βούτυρο (1/2 κιλό συνολικά)

 

 Για το συρόπι


  • 5 φλ. ζάχαρη

  • 2,5 φλ. νερό

  • χυμός από 1 λεμόνι

 
  
 

   

ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Βάζω στον πάγκο της κουζίνας, 2 φύλλα αβουτύρωτα κάτω, πασπαλίζω με μίγμα καρυδιού-κανέλας-γαρύφαλλο-ζάχαρης, 2 φύλλα πάνω και διπλώνω σαν βεντάλια να γίνει μια λωρίδα σουφρωτή φάρδους περίπου 5-6 cm.

Τη βάζω σε ορθογώνιο αντικολλητικό ταψί Fest Bianca και δίπλα βάζω κολλητά και άλλες λωρίδες να γεμίσει το ταψί. Σε μια αντικολλητική κατσαρόλα Fest Bianca καίω το λάδι με το βούτυρο και ραντίζω τις λωρίδες με το καυτό υγρό. Κόβω σε τετράγωνα κομμάτια και ψήνω στους 180 C μέχρι να ροδίσει, περίπου 45΄.

Βάζω στην αντικολλητική κατσαρόλα Fest Bianca τη ζάχαρη, το νερό και το χυμό λεμονιού να σιγοβράσει για 10' και περιχύνω το χλιαρό μπακλαβά με το ζεστό σιρόπι.

 

ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ


ΑΠΟΚΤΉΣΤΕ ΤΑ ΤΏΡΑ ΑΠΌ ΤΟ ESHOP.


Καλή σας όρεξη!