Αλμυρές καραμέλες

  ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

 

ΥΛΙΚΑ

Για τις κόκκινες καραμέλες  


 • 400γρ περίπου αλεύρι  

  •  2 αυγά

  •  1 παντζάρι

  •  Αλάτι

 

ΥΛΙΚΑ 

  Για τις κίτρινες καραμέλες


   • 400γρ περίπου αλεύρι

   • 2 αυγά

   • 1 ½ φακελάκι σαφράν

   • Αλάτι

 

 

 

   Για τη γέμιση



 • 500γρ ανθότυρο   

 • 200γρ φέτα

 • Αλάτι

 

 

 

  Για το pesto δυόσμου



 • Φύλλα δυόσμου

 • 1 σκελίδα σκόρδου

 • Παρμεζάνα

 • Κουκουνάρι

 • Ελαιόλαδο


 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

Ξεκινάμε με τις κόκκινες καραμέλες. Βάζουμε σε ένα αντικολλητικό ταψί Fest το παντζάρι και το ψήνουμε στο φούρνο για περίπου μία ώρα. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και ανοίγουμε μια τρύπα στο κέντρο και βάζουμε τα αυγά, το παντζάρι το οποίο το έχουμε λιώσει στο μπλέντερ Fest, και το αλάτι και σιγά σιγά αναμιγνύουμε. Αρχίζουμε και ζυμώνουμε ώσπου να γίνει μια λεία ζύμη. Την τυλίγουμε με μια μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 20 λεπτά.

Την κόβουμε σε ίσα κομμάτια και αφήνουμε τυλιγμένα με μεμβράνη όσα δεν θα χρησιμοποιήσουμε. Το περνάμε από τη μηχανή ζυμαρικών Fest ώσπου να γίνει μακριές λεπτές λωρίδες. Με το οδοντωτό ροδάκι κόβουμε ορθογώνια μήκους 6 με 7 εκατ. Γεμίζουμε με τη γέμιση και τυλίγουμε σε σχήμα καραμέλας. Τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό με λίγο λάδι για περίπου 6 λεπτά.

Για τις κίτρινες καραμέλες η διαδικασία είναι η ίδια μόνο που αντί για το παντζάρι έχουμε λιώσει σε χλιαρό νερό το σαφράν και το προσθέτουμε στα αυγά και συνεχίζουμε κανονικά. Τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό με λίγο λάδι για περίπου 6 λεπτά.

Για τη γέμιση χτυπάμε στο μπλέντερ Fest το ανθότυρο τη φέτα και λίγο αλάτι.

Για το pesto δυόσμου χτυπάμε στο μπλέντερ Fest το δυόσμο το σκόρδο το κουκουνάρι τη παρμεζάνα και το ελαιόλαδο.

Σερβίρουμε τις καραμέλες εναλλάξ τις κίτρινες και τις κόκκινες και περιχύνουμε το pesto δυόσμου.

 

 

ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ

tapsi mixer2  


ΑΠΟΚΤΉΣΤΕ ΤΑ ΤΏΡΑ ΑΠΌ ΤΟ ESHOP.

 


Καλή σας όρεξη!