Βασιλόπιτα

 

ΥΛΙΚΑ


  • 1 ποτήρι βούτυρο γάλακτος

  • 2 ποτήρια ζάχαρη

  • 6 αυγά

  • 1/4 του ποτηριού κονιάκ

  • 20 γραμμάρια κρεμόριο

  • 1 ποτήρι φρέσκο γάλα χλιαρό

  • 1 κουταλάκι γλυκού σόδα

  • 3 περίπου ποτήρια αλεύρι μαλακό

  • Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

  • Κουβερτούρα για την διακόσμηση

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Στο μίξερ της Fest ανακατεύουμε το βούτυρο με την ζάχαρη καλά. Προσθέτουμε τα αυγά (αφού τα έχουμε χτυπήσει μόνα τους για να είναι αφράτα). Στο κονιάκ διαλύουμε το κρεμόριο και τα προσθέτουμε στο μίγμα. Στο γάλα διαλύουμε την σόδα και προσθέτουμε στον κάδο του μίξερ Fest. Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι στο μίγμα και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το μίγμα σε στρογγυλό αντικολλητικό ταψί fest

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο περίπου για μια ώρα στους 190 βαθμούς κελσίου. Μόλις βγει το αναποδογυρίζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει. Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη. Λιώνουμε κουβερτούρα σε Μπεν Μαρί, την βάζουμε στο κορνέ γαρνιρίσματος fest και κάνουμε την διακόσμηση που επιθυμούμε.

 

ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ

mixer3 korne tapsi2

ΑΠΟΚΤΉΣΤΕ ΤΑ ΤΏΡΑ ΑΠΌ ΤΟ ESHOP.


Καλή σας όρεξη!