Σαλάτα Ceasar’s σε φωλιά παρμεζάνας

 

 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ


  • 300 γραμμάρια τριμμένη παρμεζάνα + 4 κουταλιές σούπας

  • 800 γραμμάρια κοτόπουλο φιλέτο τεμαχισμένο σε μπουκιές

   • 1 μεγάλο μαρούλι με κομμένα τα φύλλα του σε 3-4 ακανόνιστα κομμάτια το καθένα

   • 4 κουταλιές σούπας μαγιονέζα

   • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

   • 5 κουταλιές σούπας λάδι

   • Ξύδι Μπαλσάμικο

   • Αλάτι

   • Πιπέρι

   • Σουσάμι

   • 4 κουταλιές σούπας σόγια

   • Μαϊντανός ψιλοκομμένος

  • 1 κουταλιά σούπας μέλι

  • Ρίγανη

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Μαρινάρω το κοτόπουλο σε ένα μπολ με την σόγια και το μέλι για περίπου μισή ώρα.

Ζεσταίνω ένα αντικολλητικό τηγάνι Fest και ρίχνω τα 300 γραμμάρια παρμεζάνας να καλύψουν την επιφάνεια. Αφήνω 3-4 λεπτά σε δυνατή φωτιά μέχρι η παρμεζάνα αρχίσει να λιώνει. Όταν γίνει σαν κρέπα με μια αντικολλητική σπάτουλα σιλικόνης Fest την ξεκολλάω και την τοποθετώ σε μπολ αναποδογυρισμένο και την προσαρμόζω επάνω του για να πάρει το σχήμα του. Όταν μετά από λίγη ώρα κρυώσει είναι έτοιμο το φύλλο παρμεζάνας να το γυρίσω και να υποδεχτεί την σαλάτα.

Στο αντικολλητικό τηγάνι Fest, ρίχνω 1 κουταλιά σούπας λάδι και αφότου ''κάψει'' ρίχνω το κοτόπουλο μαζί με την μαρινάδα του και αρχίζω να το ψήνω σε δυνατή φωτιά. Αφότου θωρακιστεί σε όλες τις πλευρές χαμηλώνω την φωτιά και ρίχνω αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και σουσάμι. Τηγανίζω περίπου 10 λεπτά μέχρι να φύγουν τα υγρά και να αναδειχθούν οι μυρωδιές. Ένα λεπτό πριν το κατεβάσω από την φωτιά πασπαλίζω με τον μαϊντανό και ανακατεύω. Αποσύρω και προσωρινά αφήνω στην άκρη.

Σε μπολ βάζω την μαγιονέζα, την υπόλοιπη παρμεζάνα, το σκόρδο, τις 4 κουταλιές σούπας λάδι, λίγο μαϊντανό και με έναν αυγοδάρτη fest ανακατεύω καλά. Όταν το ντρέσινγκ αρχίσει να ''δένει'' ρίχνω ελάχιστο μπαλσάμικο, ίσα ίσα μέχρι να πάρει λίγο σκούρο χρώμα.

Στην φωλιά παρμεζάνας τοποθετώ το μαρούλι το οποίο έχω αλατίσει ελαφρά, συνεχίζω με το κοτόπουλο και τελειώνω με το ντρέσινγκ.

ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ

tigani3 spatoula2 ergalia

ΑΠΟΚΤΉΣΤΕ ΤΑ ΤΏΡΑ ΑΠΌ ΤΟ ESHOP.


Καλή σας όρεξη!