Κολοκυθάκια γεμιστά

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

 

 Διάρκεια μαγειρέματος : 7'

 

  • 2 Kιλά κολοκύθια

  • 1/2 Kιλό κιμά μοσχαρίσιο

  • 1 Kρεμμύδι

  • 2 Aυγά

  • 1 Λεμόνι

  • 1 Φλυτζάνι ρύζι

  • 1 Φλυτζάνι λάδι

  • 3 Κουταλιές βούτυρο

  • Αλάτι πιπέρι

  • Μαϊντανό


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζετε και πλένετε τα κολοκύθια και αδειάζετε το περιεχόμενο τους. Ζυμώνετε τον κιμά με το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το ρύζι, το λάδι, αλάτι πιπέρι, μαϊντανό και 1 φλυτζάνι του καφέ νερό. Γεμίζετε με τη γέμιση τα κολοκυθάκια και τα τοποθετείτε στη χύτρα FEST αφού έχετε λιώσει το βούτυρο. Προσθέτετε ένα φλυτζάνι του τσαγιού νερό, κλείνετε τη χύτρα και μαγειρεύετε για 7 λεπτά από τη στιγμή που θα ανέβει η βαλβίδα. Χτυπάτε 2 κρόκους αυγών με το χυμό ενός λεμονιού και το χύνετε προσεκτικά στο φαγητό για να μην κόψει. (Ανακατέψτε λίγο ζωμό με τα αυγά και το λεμόνι για να δέσει η σάλτσα και μετά ρίξτε το στη χύτρα λίγο – λίγο).

 

ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ

ΑΠΟΚΤΉΣΤΕ ΤΑ ΤΏΡΑ ΑΠΌ ΤΟ ESHOP.


Καλή σας όρεξη!