Κρέμα με ντομάτα

 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

 

Διάρκεια μαγειρέματος : 20'


  • 60 γρ. Βούτυρο ή φυτίνη

  • 50 γρ. Αλεύρι

  • Ζωμό λαχανικών

  • ½ Κρεμμύδι

  • 1 Κλωναράκι σέλινο

  • 1 Πράσσο

  • 1 Σκελίδα σκόρδο

  • 2 Κλωναράκια μαϊντανό

  • 400 γρ. Ντομάτες φρέσκες

  • 3 Κουταλιές πελτέ

  • 5 Κόκκους πιπέρι

  • 1 Κουταλάκι ζάχαρη προαιρετικά

  • Κομματάκια ψωμί τηγανισμένα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Στη χύτρα FEST (ανοιχτή) λιώνετε το βούτυρο και ρίχνετε το αλεύρι ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να λιώσει. Μετά ρίχνετε, πάντοτε ανακατεύοντας, τον ζωμό. Μόλις πάρει βράση, ρίχνετε το κρεμμύδι, το σέλινο, τον μαϊντανό, τις ντομάτες κομμένες, το σκόρδο, την σάλτσα πελτέ, το πιπέρι, τη ζάχαρη και κλείνετε τη χύτρα. Mόλις ανέβει η βαλβίδα χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε να βράσει για 20 λεπτά. Ανοίγετε, περνάτε το μίγμα από το μύλο των χορταρικών και το ξαναβάζετε στη χύτρα (ανοιχτή) να βράσει για μερικά λεπτά. Αν θέλετε, πριν το σερβίρισμα, ανακατεύετε ½ κουτάλι της σούπας ανθόγαλο. Σερβίρετε και έχετε χωριστά τα τηγανισμένα ψωμάκια.

 

ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ

ΑΠΟΚΤΉΣΤΕ ΤΑ ΤΏΡΑ ΑΠΌ ΤΟ ESHOP.


Καλή σας όρεξη!