Βουβαλίσια ελιά με πουρέ σέλινου

 

 

 

     ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4-5 ΑΤΟΜΑ

 

  • 1 kgr βουβαλίσια ελιά

  • 2 μέτρια κρεμμύδια

  • 2 σκελίδες σκόρδο

  • 2 πορτοκάλια

  • 1 λεμόνι

  • 500 ml λευκό κρασί

  • 2 φλυτζανάκια του καφέ limoncello

  • 7 καρφάκια γαρύφαλλο

 

 

 

ΥΛΙΚΑ

 

• 2-3 φύλα δάφνης

• λίγους κόκκους πιπεριού

• λίγη κάπαρη

• βουβαλίσιο βούτυρο

• αλάτι, πιπέρι

 

     για τον πουρέ


  • 1 σελινόριζα

  • 2 μέτριες πατάτες

  • χυμό λεμονιού

 

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε το κρέας σε κύβους και το σοτάρουμε με λίγο βούτυρο στον αντικολλητικό ταβά της Fest. Προσθέτουμε το κρεμμύδι χοντροκομμένο, τη δάφνη, το σκόρδο, το γαρύφαλλο, την κάπαρη, το χυμό και τη φλούδα πορτοκαλιού και λεμονιού, τους κόκκους πιπεριού, το κρασί και το limoncello και αφήνουμε να βράσει σε σιγανή φωτιά, προσέχοντας να μη σωθούν τα υγρά. Αφού βράσει το κρέας δυναμώνουμε λίγο τη φωτιά για να δέσει η σάλτσα και αλατοπιπερώνουμε.

Όσο βράζει το κρέας καθαρίζουμε και κόβουμε σε κύβους τη σελινόριζα και τις πατάτες και τις βράζουμε στο νερό ή στον ατμό. Μόλις βράσουν τις στραγγίζουμε και τις βάζουμε για λίγο σε προθερμασμένο φούρνο για να στεγνώσουν τα υγρά τους. Τις βάζουμε στο μπλέντερ της fest και χτυπάμε, προσθέτοντας λίγο βούτυρο, χυμό λεμονιού και αλατοπίπερο.

Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο το κρέας και τον πουρέ και γαρνίρουμε με τη δεμένη σάλτσα του κρέατος.

ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ

tavas


mixer2

ΑΠΟΚΤΉΣΤΕ ΤΑ ΤΏΡΑ ΑΠΌ ΤΟ ESHOP.


Καλή σας όρεξη!