Μοσχαράκι στον ταβά
Ο Γαβριήλ Νικολαΐδης δημιούργησε ένα πιάτο που δε θα αφήσει κανέναν ασυγκίνητο! Δείτε την πλήρη συνταγή εδώ
View this post on Instagram
Σκεύη που θα χρειαστείτε :
Fest Magic Ταβάς Νο28 βρείτε τον εδώ
Υλικά
- 800 γρ. μοσχάρι χτένι, κομμένο σε 3 κομμάτια
- αλεύρι για το μοσχάρι
- 80 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 2 κρεμμύδια
- 1 πράσο
- 2 καρότα
- χυμό από 1 λεμόνι
- 1 κτγ πάπρικα καπνιστή
- 1/2 κτγ μπούκοβο
- 1/2 κτγ θυμάρι
- αλάτι
- πιπέρι
- 100 γρ. τυρί σαγανάκι
- 1 μικρό ματσάκι φρέσκο μαΐντανό
Παρασκευή:
Σκουπίζουμε το μοσχάρι ταμποναριστά με χαρτί κουζίνας για να αφαιρέσουμε την υγρασία και το αλευρώνουμε καλά από όλες τις πλευρές, προσθέτοντας φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Ζεσταίνουμε στον ταβά τη μισή ποσότητα από το ελαιόλαδο μέχρι να κάψει και σοτάρουμε το μοσχάρι σε δυνατή φωτιά, θωρακίζοντάς το από όλες τις πλευρές, ώστε να κρατήσει τους χυμούς του.
Μόλις ροδίσει, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής και ανακατεύουμε καλά. Σκεπάζουμε τον ταβά με το πυρίμαχο καπάκι και τον μεταφέρουμε στον φούρνο.
Ψήνουμε στους 170°C για 3 ώρες. Ανά μία ώρα ελέγχουμε το φαγητό και προσθέτουμε λίγο νερό αν χρειάζεται.
Λίγα λεπτά πριν το σερβίρισμα, κόβουμε το σαγανάκι σε φέτες και το ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι (χωρίς λάδι), μέχρι να ροδίσει και από τις δύο πλευρές.
Σερβίρουμε σε μια μεγάλη πιατέλα: στρώνουμε τη σάλτσα από τα καραμελωμένα λαχανικά, τοποθετούμε πάνω το μοσχάρι και τελειώνουμε με το σαγανάκι και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Συνοδεύουμε το πιάτο με ρύζι ή πατάτες.