Βελουτέ Σούπα με Πατάτα και Πράσο
Η Θέμις Καρδιόλακα, γνωστή και ως Mama Knows, μας έφτιαξε μια ιδανική σούπα για τις χειμωνιάτικες μέρες! Αυτή η συνταγή συνδυάζει απλά υλικά όπως πατάτες, πράσο και ζωμό λαχανικών για να δημιουργήσει μια βελούδινη, ζεστή απόλαυση. Χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα μαγειρικά σκεύη, όπως τις αντικολλητικές κατσαρόλες Magic της Fest, οι οποίες προσφέρουν ομοιόμορφη κατανομή θερμότητας, μπορείτε να πετύχετε την τέλεια υφή και γεύση. Προσαρμόστε την υφή της προσθέτοντας λίγο γάλα ή κρέμα και ολοκληρώστε με αρώματα όπως θυμάρι ή μοσχοκάρυδο για έξτρα γευστική ένταση.
Υλικά (για 2-3 μερίδες):
- 2 μέτριες πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε μικρούς κύβους
- 1 μεγάλο πράσο, κομμένο σε ροδέλες (μόνο το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος)
- 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 φλιτζάνια ζωμός λαχανικών (ή νερό με κύβο λαχανικών)
- 1 κ.σ. βούτυρο ή ελαιόλαδο
- 1/2 φλιτζάνι γάλα ή κρέμα γάλακτος (προαιρετικά, για έξτρα κρεμώδη υφή)
- Αλάτι και πιπέρι
- Λίγο θυμάρι ή μοσχοκάρυδο (προαιρετικά, για άρωμα)
Εκτέλεση:
- Σε μια κατσαρόλα, λιώνουμε το βούτυρο ή ζέστανε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
- Σόταρε το πράσο, το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν αλλά να μην πάρουν χρώμα.
- Πρόσθεσε τις πατάτες και ανακάτεψε για 1 λεπτό.
- Ρίξε τον ζωμό λαχανικών και άφησε τη σούπα να σιγοβράσει για περίπου 8-10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν καλά οι πατάτες.
- Χτύπα τη σούπα με μπλέντερ χειρός ή κανονικό μπλέντερ μέχρι να γίνει βελούδινη.
- Αν θέλεις πιο κρεμώδη υφή, πρόσθεσε το γάλα ή την κρέμα γάλακτος και ζέστανε για 1-2 λεπτά ακόμα.
- Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
Καλή επιτυχία!