Fest

Ιταλικά Fettucine με Κρέμα, Αρακά και Ζαμπόν

Ιταλικά Fettucine με Κρέμα, Αρακά και Ζαμπόν

Σκεύη που θα χρειαστείτε

Fest Magic αντικολλητική κατσαρόλα Ν26εκ – Βρείτε το σκεύος εδώ

Fest Magic αντικολλητική σωτέζα Ν28εκ – Βρείτε το σκεύος εδώ

Fest Integra πολυκόφτης με στόμιο – Βρείτε το σκεύος εδώ

Υλικά για 4 άτομα

500 γρ. Fettucine
50 γρ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
200 γρ. αρακάς
200 γρ. ζαμπόν (προτιμώ καπνιστή μπριζόλα) σε μικρά κομμάτια
250 γρ. κρέμα γάλακτος
100 γρ. παρμεζάνα
Αλάτι, πιπέρι

Παρασκευή

Για οικονομία κινήσεων και παρασκευών θα χρησιμοποιήσετε την κατσαρόλα που θα βράσουν τα ζυμαρικά για να βράσετε και τον αρακά. Επειδή όμως ο αρακάς θέλει περισσότερο βράσιμο από τα Fettucine, τον βάζετε πρώτα και μετά από λίγα λεπτά τα ζυμαρικά ώστε να βγουν και να σουρωθούν παρέα.

1. Βράζετε τον αρακά

Βάζετε 4-5 λίτρα νερό να βράσουν στην αντικολλητική κατσαρόλα Fest για τα ζυμαρικά και αφού πάρει βράση προσθέτετε 2 κ.σ. αλάτι. Ρίχνετε τον κατεψυγμένο αρακά πριν βάλετε τα ζυμαρικά, μια και θέλει 10′ λεπτά ενώ τα Fettuccine μόνον 6′.

2. Σοτάρετε το κρεμμύδι

Περνάτε το κρεμμύδι στο πολυκόφτη Fest Integra για να ψιλοκοπεί. Στην αντικολλητική σωτέζα της Fest,που μετά θα χωρέσει όλα τα φετουτσίνι, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και βάζετε το κρεμμύδι να σοταριστεί για 3-4’ σε μεσαία ένταση.

3. Βάζετε τα φετουτσίνι να βράσουν

Καθώς έχετε τελειώσει με το σοτάρισμα του κρεμμυδιού, προσθέτετε τα φετουτσίνι μέσα στην αντικολλητική κατσαρόλα της Fest και ανακατεύετε. Τα αφήνετε να βράσουν μαζί για 6’ (χωρίς καπάκι βέβαια) και ασχολείστε με την σάλτσα.

4. Ολοκληρώνετε την σάλτσα

Προσθέτετε την κρέμα στην αντικολλητική σωτέζα της Fest με το σοταρισμένο κρεμμύδι. Ανακατεύετε για 1-2 λεπτά και προσθέτετε και τα κομμάτια ζαμπόν, το τυρί και τριφτό πιπέρι (κατά την γνώμη μας δεν χρειάζεται αλάτι μια και η παρμεζάνα είναι επαρκώς αλμυρή) και αφήνετε σε χαμηλή ένταση μέχρι να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά.

5. Ανακατεύετε τα ζυμαρικά στη σάλτσα

Όταν τα φετουτσίνι μαζί με τον αρακά είναι έτοιμα κρατάτε ένα φλιτζάνι νερό απ’ αυτό που έβρασαν (για να τα αναζωογονήσετε μετά) και τα ρίχνετε στην  αντικολλητική σωτέζα της  Fest με την σάλτσα. Ανακατεύετε καλά και προσθέτετε περί τα 50 ml. απ’ το νερό που έβρασαν για να δέσει η σάλτσα ιδανικά.

Σερβίρισμα:

Σερβίρετε από την αντικολλητική σωτέζα της Fest στα πιάτα με έξτρα τριμμένη παρμεζάνα. Στο δεύτερο σερβίρισμα (που είναι σίγουρο), επειδή τα φετουτσίνι είναι πλατιά και απάγουν υγρασία, θα χρειαστεί να τα αναζωογονήσετε για να μην είναι στεγνά. Θα το κάνετε με το κλασικό κόλπο , ρίχνοντας μερικές κουταλιές νερό απ’ αυτό που κρατήσατε, ανακατεύοντας τα να πάει η υγρασία παντού. Θα είναι σαν το πρώτο σερβίρισμα!

Πηγή: Caruso.gr