Fest

Αγκινάρες Αλά Πολίτα

Αγκινάρες Αλά Πολίτα

Σκεύος που θα χρειαστείτε

Fest Magic ταβάς- Βρείτε το σκεύος εδώ

Υλικά (για 6 άτομα)

600 γρ. αγκινάρες
400 γρ. πατάτες κομμένες σε κυβους των 3 εκ.
150 γρ. baby καρότα ολόκληρα
200 γρ. φρέσκα κρεμμυδάκια ολόκληρα ή κοκκάρια
100 γρ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
250 γρ. αρακάς
20 γρ. άνηθο ψιλοκομμένο
2 λεμόνια χυμός

1 κ.γ, αλεύρι
αλάτι, πιπέρι

100 ml. ελαιόλαδο
900 ml. βραστό νερό

Παρασκευή

1. Προετοιμάζετε τα υλικά:

Κόβετε τις πατάτες σε κύβους των 3 εκ. καθαρίζετε τα baby καρότα όσο χρειάζεται, προετοιμάζετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκόβετε τον άνηθο και στύβετε το λεμόνι.
Βάζετε λάδι στον αντικολλητικό ταβά της Fest και ζεσταίνετε σε μέτρια θερμοκρασία.

2. Σοτάρετε αγκινάρες και κρεμμύδια:

Μόλις το λάδι ζεσταθεί, σοτάρετε τις κατεψυγμένες αγκινάρες για 3-4 λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι να σοταριστεί για άλλα 4 λεπτά και τα ολόκληρα κρεμμυδάκια ν’ αρχίσουν να παίρνουν νοστιμιά και γλύκα απ’ το σοτάρισμα.

3. Σοτάρετε καρότα και πατάτες:

Στη συνέχεια, προσθέτετε το αλεύρι και μετά αρχίζετε να προσθέτετε τα καρότα και τις πατάτες ανακατεύοντας για άλλα 4 λεπτά.

4. Βράζετε τις αγκινάρες αλά πολίτα:

Μετά τα σοταρίσματα προσθέτετε το βραστό νερό. Στη συνέχεια το λεμόνι, αλάτι και πιπέρι και τα αφήνετε να σιγοβράσουν για 10’ σε χαμηλή ένταση πάντα με τον αντικολλητικό ταβά της Fest ανοιχτό.

5. Προσθέτετε τον αρακά:

Ο αρακάς μπαίνει τελευταίος γιατί χρειάζεται λιγότερο χρόνο βρασμού. Αφήνετε το σύνολο να σιγοβράζει για άλλα 25 λεπτά ακόμη, μέχρι να σωθεί σχεδόν όλο το νερό και η σάλτσα να είναι πηχτή. Δοκιμάζετε για να είστε σίγουροι ότι είναι έτοιμο και αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο ακόμη βραστό νερό. Στο τέλειωμα προσθέτετε και τον άνηθο να μείνει με τα φρέσκα του αρώματα και σε 2 λεπτά κλείνετε το μάτι.

Σερβίρισμα:

Αφήνετε το φαγητό να καταλαγιάσει λίγο από θερμοκρασία και σερβίρετε σε κανένα δεκάλεπτο, Οι αγκινάρες αλά πολίτα δικαιούνται λίγο επιπλέον φρέσκο ποιοτικό λάδι στο πιάτο, θαλασσινό αλάτι και σίγουρα τριφτό πιπέρι.

Πηγή: Caruso.gr