Fest

Φαρφάλε με Φρέσκο Σολωμό, Μπρόκολο και Σαμπούκα

Φαρφάλε με Φρέσκο Σολωμό, Μπρόκολο και Σαμπούκα

Σκεύη που θα χρειαστούν

Fest Magic αντικολλητική κατσαρόλα Ν24 εκ.- Βρείτε το σκεύος εδώ

Fest Magic αντικολλητικό τηγάνι Ν30εκ – Βρείτε το σκεύος εδώ

Υλικά (για 4 άτομα)

500 γρ. Farfalle
600 γρ. σολομός φιλέτο (χωρίς κόκαλα)
50 γρ. βούτυρο
250 γρ. κρέμα γάλακτος
1 μικρό μπρόκολο κομμένο σε μπουκέτα
2 αστεροειδείς γλυκάνισους
70 ml. Sambuca
1 κ.γ. σχοινόπρασο για διακόσμηση (προαιρετικά)
Αλάτι, πιπέρι τριμμένο

 Παρασκευή

1. Ετοιμάζετε το Μπρόκολο:

Κόβετε το μπρόκολο σε μικρά μπουκέτα και τα βράζετε σε μια αντικολλητική κατσαρόλα Fest για 5 μόνο λεπτά να μαλακώσουν, χωρίς όμως να είναι εντελώς έτοιμα. Τα στραγγίζετε και τα αφήνετε για να ενσωματωθούν αργότερα στη σάλτσα.

2. Βάζετε τις φαρφάλες να βράσουν

Βάζετε 5 λίτρα νερό στην αντικολλητική κατσαρόλα της Fest να βράσει για τις φαρφάλες. Μόλις βράσει το αλατίζετε με μια γερή χούφτα αλάτι (περ. 15 γρ.) και αφού κοχλάσει το νερό, ρίχνετε τις φαρφάλες που θέλουν 10 λεπτά. Όσο ακριβώς θα χρειαστεί και ο σολομός να φτάσει στο σημείο για να ενσωματώσετε το ζυμαρικό στη σύνθεση. Αν δεν αισθάνεστε σίγουροι την πρώτη φορά και σας αγχώνει το στενό περιθώριο χρόνου κερδίστε 2-3 λεπτά παραπάνω ρίχνοντας τις φαρφάλες στο νερό μόλις βάλετε τον σολομό να σοταριστεί, αλλά όχι πιο αργά, γιατί θα χάσετε τον συντονισμό.

3. Σοτάρετε τον σολομό:

Σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι της Fest (που αργότερα θα πρέπει να χωρέσει όλα τα ζυμαρικά) και στα 2/3 της έντασης βάζετε το βούτυρο να λιώσει. Στη συνέχεια προσθέτετε τον αστεροειδή γλυκάνισο να βγάζει αρώματα σταδιακά και αμέσως μετά τον σολομό, με το δέρμα από κάτω. Τον αφήνετε σ’ αυτή τη θέση τουλάχιστον 3-4 λεπτά, να τσιγαριστεί το δέρμα για να βγει μετά εύκολα και να ψηθεί όλη η κάτω πλευρά.

Στη συνέχεια γυρνάτε τον σολομό ανάποδα για να ολοκληρωθεί το ψήσιμο και αφαιρείτε το δέρμα. Θα τον αφήσετε δυο λεπτά έτσι και μετά για τελευταία φορά θα τον γυρίσετε. Στα 6 λεπτά που βλέπετε να έχει πάρει χρώμα παντού είναι έτοιμος.

4. Ετοιμάζετε την σάλτσα:

Προσθέτετε την σαμπούκα στον σολομό και δυναμώνετε την ένταση για να εξατμιστούν τα υγρά. Αμέσως μετά προσθέτετε την κρέμα και ανακατεύετε για να ενσωματωθεί με την σαμπούκα και το βούτυρο δημιουργώντας την σάλτσα. Καθώς πήζει η σάλτσα σε δυο λεπτά προσθέτετε και το μπρόκολο, αλάτι και πιπέρι.

5. Ενσωματώνετε τις φαρφάλες

Αν τα έχετε κάνει όλα όπως λέμε, η στιγμή που είναι έτοιμες οι φαρφάλες θα έχει συγχρονιστεί με την στιγμή που είναι έτοιμη και η σάλτσα να τις δεχτεί. Χωρίς να σουρώσετε, με κουτάλα σουρωτήρι, μεταφέρετε τις φαρφάλες στο αντικολλητικό τηγάνι της Fest (μπαίνοντας θα μεταφέρουν και κάποια ποσότητα απ’ το νερό που έβρασαν η οποία θα βοηθήσει στη διάχυση της σάλτσας σε όλα τα ζυμαρικά και στη συνέχεια, στο δέσιμο σάλτσας-ζυμαρικών) . Ανακατεύετε καλά για ένα λεπτό μέσα στο αντικολλητικό τηγάνι της Fest,που ακόμη θερμαίνεται, και σπάτε πλέον τον σολομό σε κομμάτια ώστε να ανακατευτεί και να μπορείτε να σερβίρετε. Σβήνετε το μάτι και μεταφέρετε το αντικολλητικό τηγάνι εκεί που θα σερβίρετε.

Σερβίρισμα

Σερβίρετε πασπαλίζοντας λίγο σχοινόπρασο από πάνω και μπόλικο φρέσκο πιπέρι. Δεν βάζετε τυρί, ακόμη κι αν “σας αρέσει”, γιατί θα καπελώσει όλες τις λεπτές γεύσεις και γενικώς δεν ταιριάζει σε συνθέσεις ζυμαρικών με ψάρι

 

Πηγή: Caruso.gr