Fest

Πέννες Ολικής με Πέστο από Σπαράγγια

Πέννες Ολικής με Πέστο από Σπαράγγια

Σκεύη που θα χρειαστείτε

Fest Magic αντικολλητική κατσαρόλα Ν24εκ – Βρείτε το σκεύος εδώ

Fest Magic αντικολλητικό γουόκ Ν28 εκ – Βρείτε το σκεύος εδώ

Fest Integra πολυκόφτης με στόμιο – Βρείτε το σκεύος εδώ

 

Υλικά (για 2 άτομα)

500 γρ. σπαράγγια
300 γρ. μακαρόνια πέννες
50 γρ. παρμεζάνα
60 γρ. κουκουνάρι
Χυμό από 1 λεμόνι
30 μλ. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία Παρασκευής:

1. Καθαρίζετε & βράζετε τα σπαράγγια

Βάζετε σε μια αντικολλητική κατσαρόλα Fest νερό να βράσει. Καθαρίζετε με ένα αποφλοιωτή την επιφάνεια από το κάτω, σκληρό μέρος των πιο μεγάλων σπαραγγιών.

Όταν έχει βράσει το νερό ρίχνετε μέσα μια κουταλιά σούπας αλάτι και μετά τα σπαράγγια για να βράσουν για 3-4 λεπτά κατά μέγιστο. Τα αφαιρείτε με μια λαβίδα και τα αφήνετε να κρυώσουν για 1-2 λεπτά. Δεν πετάτε το νερό απ’ τη αντικολλητική κατσαρόλα της Fest γιατί εκεί θα βράσετε σε λίγο τις πέννες.

2. Φτιάχνετε το πέστο σπαραγγιών

Κόβετε 2-3 εκ απ’ τη βάση των βρασμένων σπαραγγιών που είναι σκληρή και το πετάτε. Κόβετε επίσης τις κορυφές που θα μπουν έτσι όπως είναι, στο τελικό πιάτο. Τα μεσαία κομμάτια του μίσχου των σπαραγγιών τα κόβετε σε κομμάτια και τα βάζετε στον πολυκόφτη Fest Integra.

Εκεί προσθέτετε απο το ειδικό στόμιο υποδοχής υγρών και στερεών , τα 50 γρ. απ’ το κουκουνάρι, το ελαιόλαδο, τον χυμό απ’ το λεμόνι. Τα περνάτε να πολτοποιηθούν για 1 λεπτό και προσθέτετε το τυρί και ξαναπολτοποιείτε.

Τέλος, μεταφέρετε το έτοιμο πέστο σπαραγγιών σε ένα αντικολλητικό γουόκ Fest για να αναμιχθεί με τις πέννες όταν είναι έτοιμες, όπου προσθέτετε και το υπόλοιπο κουκουνάρι για να μείνει τραγανό στη μπουκιά.

3. Φτιάχνετε την πάστα και δένετε με την σάλτσα

Ξαναβάζετε το νερό των σπαραγγιών να βράσει και ρίχνετε μέσα τις πέννες ολικής. Στα 6 λεπτά περίπου βάζετε και το αντικολλητικό γουόκ της Fest με το πέστο σε μεσαίας έντασης εστία να ζεσταθεί και μόλις αρχίζει να βγάζει ατμούς προσθέτετε αλάτι, πιπέρι και 2-3 κουταλιές απ’ το νερό που βράζουν οι πέννες. Στα 9 λεπτά που οι πένες είναι έτοιμες, τις ρίχνετε με σουρωτήρι μέσα στο πέστο και όσο ανακατεύετε, βάζετε τις κορυφές των σπαραγγιών στο καυτό νερό να ξαναζεσταθούν.

Σερβίρισμα:

Σερβίρετε στα πιάτα τις πέννες και στη κορυφή βάζετε τις κορυφές απ’ τα σπαράγγια, τρίβετε φρέσκο πιπέρι και δίνετε την δυνατότητα να συμπληρώσει κανείς τυρί, με τριμμένη γκράνα.

Πηγή: Caruso.gr