Fest

Σουβλάκια Σολομού με Λεμόνι-Μουστάρδα

Σουβλάκια Σολομού με Λεμόνι-Μουστάρδα

Σκεύη που θα χρειαστείτε

Fest Magic αντικολλητικό τηγάνι Ν26εκ – Βρείτε το σκεύος εδώ

Fest Magic αντικολλητικό ορθογώνιο ταψί Ν1, 32×25 εκ.-Βρείτε το σκεύος εδώ

Υλικά (για 2 άτομα)

600 γρ. φιλέτο σολομού κομμένο σε κύβους 3-5 εκ.
3-4 πιπεριές διαφόρων χρωμάτων (κόκκινες, πράσινες, πορτοκαλί, κίτρινες) κομμένες σε κομμάτια
1 κρεμμύδι ξερό κόκκινο κομμένο σε χοντρα κομμάτια
1 κλωνάρι άνηθο ψιλοκομμένο για το γαρνίρισμα

Για την μαρινάδα – γλάσο

Χυμό από 2 λεμόνια
2 κ.σ. μουστάρδα Dijon
2 κ.σ. καστανή ζάχαρη
4 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία Παρασκευής

1. Προεργασία
Κόβετε τις πιπεριές και το κρεμμύδι σε κομμάτια που να μπορούν να περάσουν στα καλαμάκια. Ψιλοκόβετε τον άνηθο.

2. Ετοιμάζετε την μαρινάδα
Ρίχνετε όλα τα υλικά της μαρινάδας σε ένα μπολ: τον χυμό λεμονιού, την μουστάρδα, την καστανή ζάχαρη, το ελαιόλαδο και το αλατοπίπερο. Τα ανακατεύετε.

3. Βάζετε τον σολομό να μαριναριστεί
Ρίχνετε τα κομμάτια του σολομού μέσα στη μαρινάδα και αφού τα ανακατέψετε καλά τα αφήνετε μια ώρα στο ψυγείο. Τα όξινα συστατικά της μαρινάδας (λεμόνι και μουστάρδα που περιέχει ξύδι) θα διεισδύσουν στα κομμάτια του σολομού, σπάζοντας την κλασική λιπαρή αίσθησή του αφού μαγειρευτεί.

4. Φτιάχνετε τα σουβλάκια
Λίγο πριν το ψήσιμο ετοιμάστε τα σουβλάκια. Φορέστε γάντια για να μην λερώσετε τα χέρια σας απ’ τον μαριναρισμένο σολομό.

Δυο μικρά μυστικά:
α. Πριν χρησιμοποιήσετε τα καλαμάκια σας, βάλτε τα για ένα πεντάλεπτο σε νερό να πάρουν υγρασία για να μην καούν εντελώς στο ψήσιμο.
β. Αντί για ένα καλαμάκι περάστε δύο παράλληλα σε μικρή απόσταση το ένα απ’ το άλλο. Έτσι τα κομμάτια του κρέατος που είναι μαλακά και δεν «κολλάνε» πάνω στα καλαμάκια, δεν θα γυρνάνε σαν τρελά, όταν εσείς τα γυρνάτε προκειμένου να ψηθούν απ’ την άλλη.

Βάζετε εναλλάξ χρωματιστές πιπεριές και κρεμμύδι με κομμάτια σολομού σε κάθε σουβλάκι.

5. Ετοιμάστε το γλάσο
Το υγρό που δεν απορρόφησαν τα σουβλάκια, το ρίχνετε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι της Fest (αν δεν έχει μείνει αρκετό υγρό, φτιάχνετε λίγο ακόμη με τις ίδιες αναλογίες.
Σε μεσαία φωτιά, μειώνετε το μίγμα αφαιρώντας το νερό που γίνεται ατμός  μέχρι να γίνει αρκετά πηχτό. Για να δείτε αν είναι όπως πρέπει, περάστε τη σπάτουλα στο κέντρο του αντικολλητικού τηγανιού της Fest, αφήνοντας μια κενή γραμμή με το γλάσο δεξιά και αριστερά. Εφόσον οι δυο πλευρές του γλάσου μένουν για λίγο στατικές κρατώντας το κενό, τότε είστε στη σωστή πυκνότητα.

6. Ψήστε τα σουβλάκια στο φούρνο

Βάλτε τον φούρνο στους 220ºC να προθερμανθεί. Τοποθετείστε τα σουβλάκια σε ένα αντικολλητικό ταψί Fest, και περάστε τα με γλάσο, χρησιμοποιώντας ένα πινέλο. Τα βάζετε σε ψηλό ράφι για 7 λεπ΄τα απ’ τη μία πλευρά. Τα βγάζετε τα γυρνάτε ανάποδα και ξαναγλασάρετε απ’ την άλλη πλευρά. Τα ξαναβάζετε για άλλα 7 λεπτά.

Για να δώσετε χρώμα και να τα τελειώσετε γυρνάτε τον φούρνο στο γκριλ, ξαναγλασάρετε και τα αφήνετε πάλι για 3’ απ΄ τη κάθε πλευρά. Κλείνετε τον φούρνο και βγάζετε τα σουβλάκια σολομού σε μια πιατέλα και τ’ αφήνετε 3-4 λεπτά να ισορροπήσει η εσωτερική τους θερμοκρασία. Τα πασπαλίζετε με άνηθο και τα σερβίρετε.

 

Πηγή: Caruso.gr