Fest

Κοτόπουλο με μέλι, πορτοκάλι και κονιάκ

Κοτόπουλο με μέλι, πορτοκάλι και κονιάκ

Σκεύη που θα χρειαστείτε

Fest Magic αντικολλητικό τηγάνι N30εκ – Βρείτε το σκεύος εδώ

Fest Magic αντικολλητικήγριλιέρα N28εκ – Βρείτε το σκεύος εδώ

Yλικά για 2 άτομα

2 φιλέτα κοτόπουλου (κατά προτίμηση μπούτια)
200 ml. χυμό από πορτοκάλια
2 κ.γ. μέλι
50 ml. κονιάκ
6 κλωνάρια φρέσκου θυμαριού
200 ml. ζωμό κοτόπουλου
25 γρ. βούτυρο
½ κ.γ. κορνφλάουρ (προαιρετικά)
αλάτι, πιπέρι

Για τις πατάτες:
2 πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους 1 εκ.
50 γρ. βούτυρο
2 κ.σ. ελαιόλαδο

Παρασκευή

1. Μαρινάρετε το κοτόπουλο
Συνδυάστε τον χυμό πορτοκαλιού, το κονιάκ, το μέλι και λίγο απ’ το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι σε μπολ και ανακατέψτε καλά. Τοποθετήστε το κοτόπουλο στη μαρινάδα αφήστε το  για δύο ώρες στο ψυγείο .

2. Ετοιμάστε τις πατάτες
Βράστε τις πατάτες σε κυβάκια για 10’, σουρώστε τες και αφήστε για 10 λεπτά να στεγνώσουν.

Παράλληλα με το επόμενο βήμα, αναμίξτε στο αντικολλητικό τηγάνι Fest,το ελαιόλαδο με το βούτυρο και τηγανίστε τες για περίπου 10-15 λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανές απ’ έξω και αλατοπιπερώστε.

3. Ετοιμάστε τη σάλτσα

Όταν μαριναριστεί το κοτόπουλο , αφαιρέστε τα φιλέτα και ρίξτε τη μαρινάδα μέσα σε ένα αντικολλητικό τηγάνι Fest. Προσθέστε το βούτυρο και τον ζωμό κοτόπουλου και πήξτε τη σάλτσα μειώνοντάς την σε υψηλή ένταση για 10-15’ λεπτά. Αν είναι απαραίτητο και μόνο, προσθέστε και το κορνφλάουρ διαλυμένο σε 2 κ.σ. νερού μέσα στη σάλτσα και ανακατέψτε καλά με σύρμα.

4. Ψήστε τα φιλέτα κοτόπουλου
Ψήστε τα φιλέτα είτε σε αντικολλητική γκριλιέρα Fest, είτε σε αντικολλητικό τηγάνι Fest για περίπου 7 λεπτά από κάθε πλευρά γυρνόντας τα , τακτικά.

Σερβίρισμα
Βάλτε από ένα φιλέτο σε κάθε πιάτο. Συνοδέψτε με τις πατάτες και ρίξτε πάνω και στα δύο σάλτσα. Γαρνίρετε με κλωναράκια θυμαριού.

Πηγή : Caruso.gr