Fest

Μακαρόνια με κιμά – η «γρήγορη συνταγή» al Caruso

Μακαρόνια με κιμά – η «γρήγορη συνταγή» al Caruso

Κάποιες φορές δεν μπορείς να περιμένεις για να βγει στο τραπέζι μια νόστιμη μακαρονάδα με κιμά, γεμάτη σπιτική θαλπωρή, ειδικά όταν τα παιδιά πεινάνε.
Η «γρήγορη» συνταγή al Caruso δημιουργεί ένα υπέροχα γευστικό πιάτο σε λιγότερο από 30’.

 Σκεύη που θα χρειαστείτε :

Fest Magic Αντικολλητικό Τηγάνι  N30 εκ.εδώ

Fest Magic Αντικολλητική Κατσαρόλα N26 εκ. εδώ

Fest Magic Aντικολλητικό Μπρίκι Ν5 εδώ

Fest Integra πολυκόφτης με στόμιο εδώ

Υλικά (για 4 άτομα):

500 γρ. σπαγγέτι (εναλλακτικά: ταλιατέλες ή βίδες ή πένες)

400 γρ. κιμά από μοσχαρίσια σπάλα

1 μεσαίο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 μικρό καρότο ψιλοκομμένο

3 κλωνάρια σέλερι ή σέλινο ψιλοκομμένα

2 σκελίδες σκόρδο

6 φύλλα δάφνης

1 κλωνάρι κανέλας

4 κόκκους μπαχάρι

70 μλ. ελαιόλαδο

100 μλ. κόκκινο κρασί

70 γρ. πελτέ ντομάτας (ή 250 γρ. τριμμένες ντομάτες)

αλάτι, πιπέρι

χοντρό αλάτι για το βράσιμο των ζυμαρικών

τριμμένο τυρί

Διαδικασία Παρασκευής:

  1. Προετοιμάζετε τα υλικά:

Περνάτε σταδιακά το κρεμμύδι, τα κλωνάρια του σέλινου και το καρότο απ’ τον πολυκόφτη της Fest Integra, για να τα ψιλοκόψετε.

  1. Σοτάρετε τα λαχανικά και μπαχαρικά & βάζετε το νερό να βράσει:

Στο αντικολλητικό τηγάνι N30 Magic Fest (που χωράει όλη τη σάλτσα κιμά και τα ζυμαρικά) βάζετε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί σε μεσαία ένταση και ρίχνετε τα 3 ψιλοκομμένα λαχανικά (κρεμμύδι, καρότο, σέλινο), τα μπαχαρικά (δάφνη, κανέλα , μπαχάρι) και το σκόρδο πολτοποιημένο. Ανακατεύετε και αφήνετε να μελώσουν τα λαχανικά σε χαμηλή ένταση για 5-6 λεπτά, καθώς τα μπαχαρικά εντείνουν τα αρώματά τους.

Παράλληλα βάζετε σε μια μεγάλη κατσαρόλα N26 Magic Fest, περίπου 5 λίτρα νερού και την τοποθετείτε σε εστία με δυνατή ένταση και με το καπάκι κλειστό, για να βράσουν, γρήγορα.

  1. Σοτάρετε τον κιμά:

Ανεβάζετε την ένταση της εστίας και προσθέτετε τον κιμά. Ανακατεύετε κάθε τόσο ώστε να πάρει χρώμα παντού, επί περίπου 5-7 λεπτά, σπάζοντας τους σβόλους του κιμά.

  1. Βράζετε τα ζυμαρικά:

Όταν το νερό βράσει και σε συντονισμό με το 5ο στάδιο ολοκλήρωσης της σάλτσας, θα αφαιρέσετε το καπάκι της κατσαρόλας, θα ρίξετε 2 κ.σ. κοφτές, χοντρό αλάτι και αφού κοχλάσει θα προσθέσετε τα ζυμαρικά. Βάλτε το χρονόμετρο να σας θυμίσει να τα βγάλετε 30” πριν τον χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία.

  1. Ολοκληρώνετε τη σάλτσα:

Χαμηλώνετε την ένταση στην εστία, προσθέτετε το κρασί και ανακατεύετε να πάρει χρώμα και γεύση ο κιμάς. Στη συνέχεια προσθέτετε τον ντοματοπολτό εφόσον θέλετε τη πιο γρήγορη εκδοχή της συνταγής με περισσότερη ένταση και γλύκα ντομάτας. Αν προτιμάτε μια πιο ήπια γεύση ντομάτας, χρησιμοποιήστε την τριμμένη ντομάτα, που όμως θα πάρει περί τα 5 λεπτά περισσότερα στο μαγείρεμα για να φύγουν τα υγρά.  Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε κάθε τόσο για όσο χρόνο θα χρειαστούν τα ζυμαρικά να βράσουν και μετά σβήνετε την εστία και αφαιρείτε δάφνες, κανέλα και μπαχάρια.

  1. Ανακατεύετε τα μακαρόνια με τη σάλτσα κιμά:

Όταν τα ζυμαρικά είναι έτοιμα, αν θέλετε να τα σουρώσετε, κρατείστε ένα μπρίκι απ’ το νερό που έβρασαν γιατί μπορεί να χρειαστεί στα δεύτερα πιάτα ή στην ανάμειξη με τη σάλτσα κιμά. Εναλλακτικά μπορείτε με την ειδική κουτάλα να ρίξετε τα ζυμαρικά στο τηγάνι με τη σάλτσα κιμά και να τα ανακατεύετε σταδιακά, ώστε η σάλτσα να πάει παντού.

Σερβίρισμα:

Σερβίρετε αμέσως μόλις είναι έτοιμο το φαγητό απ’ το τηγάνι της Fest στα πιάτα. Πασπαλίζετε κατά βούληση με τριμμένο τυρί και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.