Fest

Κοτόπουλο γιουβέτσι σε ταβά, ελαφρύ & γρήγορο

Κοτόπουλο γιουβέτσι σε ταβά, ελαφρύ & γρήγορο

Σκεύη που θα χρειαστείτε :

Fest Magic αντικολλητικός ταβάς Ν28 εδώ

Fest Integra πολυκόφτης με στόμιο εδώ

 

Υλικά (για 4 άτομα)

4 Φιλετάκια κοτόπουλου από μπούτι

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 πράσο σε ροδέλες

1 πιπεριά κέρατο σε φέτες

1 πιπεριά Φλωρίνης σε φέτες

1 στικ κανέλας

2 σκ. σκόρδο

4 φυλλα δάφνης

1 κλωναράκι δεντρολίβανο

400 γρ. ντομάτα τριμμένη

100 ml.  λευκό κρασί

70 ml. ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

250 γρ. κριθαράκι

650 γρ. βραστό νερό

τριμμένο τυρί

 

Διαδικασία Παρασκευής:

  1. Προετοιμάζετε τα υλικά:

Κόβετε τα φιλέτα κοτόπουλου σε μπουκιές, ψιλοκόβετε το κρεμμύδι στον πολυκόφτη Fest Integra και κόβετε σε ροδέλες το πράσο και τις πιπεριές.

  1. Σοτάρετε το κοτόπουλο:

Στον αντικολλητικό ταβά της Fest (πλατιά , χαμηλή κατσαρόλα) βάζετε το λάδι να κάψει σε δυνατή ένταση. Βάζετε με προσοχή μέσα τα κομμάτια του κοτόπουλου και τα σοτάρετε περί τα 4 λεπτά απ’ τη κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν χρώμα.  Τα αφαιρείτε σε ένα μπολ και χαμηλώνετε την ένταση.

  1. Σοτάρετε τα λαχανικά & μπαχαρικά:

Ρίχνετε τα κομμένα λαχανικά στον ταβά με πιο ήπια ένταση και προσθέτετε το πολτοποιημένο σκόρδο, τις δάφνες , το δεντρολίβανο και τη κανέλα. Τα αφήνετε να μελώσουν για περίπου 10’ για να πάρουν νοστιμιά και να μαραθούν.

  1. Προετοιμάζετε το γιουβέτσι για το κριθαράκι:

Επιστρέφετε το κοτόπουλο στον ταβά με τα λαχανικά και προσθέτετε το κρασί, αλατοπίπερο και στη συνέχεια την σάλτσα ντομάτας και στο τέλος το βραστό νερό. Ανακατεύετε και περιμένετε για 1-2 λεπτά το νερό να πάρει βράση ανεβάζοντας για λίγο την ένταση.

Ταυτόχρονα ανοίγετε τον φούρνο να προθερμανθεί στους 200°C με γκριλ και αέρα ή σε αντίστοιχη ρύθμιση που έχει ο φούρνος σας.

  1. Βράζετε το κριθαράκι:

Στο ταβά που πλέον σιγοβράζουν τα υγρά, ρίχνετε το κριθαράκι και ανακατεύετε. Περιμένετε να πάρει βράση σε υψηλή ένταση και μόλις πάρει, κλείνετε το καπάκι του ταβά και χαμηλώνετε την ένταση, για να σιγοβράσει για περ. 10’ (ανάλογα με τις οδηγίες στο κριθαράκι που χρησιμοποιείτε, πρέπει να υπολογίσετε τον συνιστώμενο χρόνο μείον 4 λεπτά). Ανοίγετε το καπάκι, και ανακατεύετε.

  1. Τελειώνετε το γιουβέτσι στο φούρνο να λιώσει το τυρί

Πασπαλίζετε το γιουβέτσι με το τριμμένο τυρί και βάζετε τον ταβά (χωρίς καπάκι) στον ήδη προθερμασμένο φούρνο 200°C σε ψηλό ράφι με αέρα και γκριλ για 4’, για να λιώσει το τυρί από πάνω. Με γάντια αφαιρείτε τον ταβά και τον αφήνετε να κρυώσει για 10-15’ για να δέσουν τα υλικά και να μπορείτε να απολαύσετε τις γεύσεις.

Σερβίρισμα:

Σερβίρετε από τον αντικολλητικό ταβά της Fest στο κέντρο του τραπεζιού,στα πιάτα. Μπορείτε να προσφέρετε έξτρα τυρί και βέβαια ένα τέτοιο φαγητό σηκώνει τριμμένο πιπέρι.