Fest

#festtip Φτιάχνουμε παγάκια βουτύρου με μυρωδικά

#festtip Φτιάχνουμε παγάκια βουτύρου με μυρωδικά

Εκμεταλλευόμαστε στο έπακρο τα συστατικά της κουζίνας μας και κάνουμε τη διαδικασία της μαγειρικής ακόμα πιο απολαυστική! Πως; Παρασκευάζουμε σε μόλις 10 λεπτά εναλλακτικά παγάκια με βούτυρο και μυρωδικά!

Τα βήματα είναι απλά:

  • Επιλέξτε φρέσκα μυρωδικά όπως ρίγανη, θυμάρι, δεντρολίβανο και βασιλικό, αφαιρέστε τα φύλλα από τα κοτσάνια τους και ψιλοκόψτε.
  • Γεμίστε τις θήκες μιας παγοκύστης με μυρωδικά κατά τα 2/3. Μπορείτε να βάλετε ένα μυρωδικό ανά θήκη, ή να δημιουργήσετε τους δικούς σας γευστικούς συνδυασμούς.
  • Καλύψτε τα μυρωδικά με λιωμένο ανάλατο βούτυρο.
  • Σκεπάστε την παγοκύστη ελαφρά με μια μεμβράνη και τοποθετήστε τη στην κατάψυξη.

 

Όταν έχουν στερεοποιηθεί τα παγάκια μπορείτε να τα αφαιρέσετε από την παγοκύστη και να τα αποθηκεύσετε σε μια πλαστική σακούλα τροφίμων.

Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε απευθείας από την κατάψυξη, προσθέτοντάς τα σε σάλτσες για μακαρόνια, σε βάσεις για σούπα ή κατά τη διάρκεια σωταρίσματος λαχανικών και κρεάτων.