Fest

#festtip Πως αποξηραίνουμε φρέσκια ρίγανη

#festtip Πως αποξηραίνουμε φρέσκια ρίγανη

Το ελληνικό καλοκαίρι έχει το άρωμα της ρίγανης. Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές για να αποξηράνετε φρέσκια ρίγανη και να την έχετε όλο το χρόνο!

Κόβουμε κλαδιά της ρίγανης όταν είναι πλήρως ανθισμένη (η ανθοφορία συμβαίνει από Ιούνιο έως Αύγουστο).

Συλλέγουμε τη ρίγανη μια ξηρή ημέρα, ώστε τα φύλλα της να μην έχουν υγρασία, κόβοντας κλαδιά μήκους 20-25cm, δένοντάς τα με σπάγκο σε ματσάκια. Τα καλύπτουμε με τούλι ή τουλπάνι και τα κρεμάμε σε ένα σκιερό και στεγνό μέρος στο σπίτι μας, μακριά από το άμεσο φως του ήλιου.

Παρακολουθούμε την πορεία της αποξήρανσης, καθώς ανάλογα με την τοποθεσία του σπιτιού, η ρίγανη μπορεί να είναι έτοιμη σε 2-4 εβδομάδες.

Τρίβουμε την αποξηραμένη ρίγανη σε μια λεκάνη, απομακρύνοντας τυχόν μεγάλα κομμάτια από τα κλαδιά, είτε με το χέρι, είτε περνώντας τη από ένα χοντρό σουρωτήρι. Αν τη θέλουμε πιο λεπτή, την περνάμε από έναν πολυκόφτη.

Αποθηκεύουμε σε ένα γυάλινο βάζο και απολαμβάνετε τη μυρωδάτη σας ρίγανη όλο το χρόνο!